West-Vlaamse première van Le Ciel Flamand op 11/11 in Oostende

Filmfestival Oostende biedt het hele jaar door Vlaamse films aan! 
Op 11 november staat Le Ciel Flamand​ in exclusieve West-Vlaamse avant-première​ op het programma, in aanwezigheid van regisseur Peter Monsaert en ​hoofdrolspelers Wim Willaert,​ Sara Vertongen​ en​ Esra Vandenbussche​. ​​

De film ging in wereldpremière op het prestigieuze Internationaal Filmfestival van Toronto en werd geselecteerd voor de New Directors-sectie op het Internationaal Filmfestival van San Sebastian. De film was ook te zien tijdens het Film Fest Gent.

"Het feit dat de film over de lands- en taalgrenzen heen gewaardeerd wordt, sterkt me in het feit dat we een bijzonder krachtige, relevante en universele film hebben gemaakt", zegt Monsaert.

Le Ciel Flamand komt op 16 november in de zalen.

Het verhaal:
Monique baat samen met haar dochter Sylvie een baanbordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Een dramatische gebeurtenis zet de zekerheden in hun leven op een helling en brengt de familiale banden onder druk.

Tickets zijn verkrijgbaar op www.filmfestivaloostende.be (niet voor festivalpashouders), bij Toerisme Oostende of aan de kassa van Kinepolis Oostende.

Een ticket voor de film kost 9,50 euro. Heb je een festivalpas van de voorbije editie, dan betaal je slechts 7,00 euro!

Staan ook nog op het programma van de jaarwerking van Filmfestival Oostende:

  • 02/12: King of the Belgians van Peter Brosens en Jessica Woodworth
  • 09/12: Souvenir van Bavo Defurne
  • 12/01: Home van Fien Troch

Hou onze website in het oog voor meer avant-premières!

defLCF.jpg

JPG - 822 Kb

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact