Wereldster Monica Bellucci komt naar Filmfestival Oostende

Bellucci stelt haar nieuwste film 'Spider in the Web' in wereldpremière voor op Filmfestival Oostende.

De dertiende editie van Filmfestival Oostende staat helemaal in het teken van de Leading Ladies -boodschap van Master Lynn Van Royen en dat zullen we geweten hebben, want niemand minder dan 'Leading Film - Lady' Monica Bellucci komt op zaterdag 7 september naar Oostende voor de wereldpremière van "Spider in the Web". Bellucci's naam wordt vereeuwigd op de Walk of Fame op de zeedijk van Oostende. Haar ster zal in goed gezelschap liggen, want in het verleden mocht Filmfestival Oostende o.a. ook al deze wereldsterren ontvangen: Pierce Brosnan, Rupert Everett, Jean-Claude Van Damme, Adrian Brody, Jane Birkin, Sofie Gråbøl en Évelyne Brochu.

Dankzij Master Lynn Van Royen trekt Filmfestival Oostende dit jaar de vrouwelijke kaart met veel aandacht voor vrouwelijke filmmakers en verhalen die de vrouw centraal stellen. Het festival is dan ook verheugd om te kunnen uitpakken met de wereldpremière van Spider in the Web, in aanwezigheid van de wereldbekende hoofdrolspeelster Monica Bellucci. 

Om deze grande dame van de cinema waardig te ontvangen, zal de première van de film gepaard gaan met een heuse gala - avond in Kursaal Oostende. Na de sterlegging op de zeedijk ontvangt FFO Monica Bellucci op de rode loper, in het gezelschap van regisseur Eran Riklis maar ook van o.a. dit Vlaams talent in de film, nl. Filip Peeters, Hilde Van Mieghem en Luk Wyns. De ticketverkoop start vandaag!

OVER SPIDER IN THE WEB

In de thriller Spider in the Web, van de Israëlische filmmaker Eran Riklis, schittert Bellucci naast Academy Award winnaar Sir Ben Kingsley, Itay Tiran (bekend van Demon en Foregiveness), Itzik Cohen (Fauda), Marcel Hensema en Belgische acteurs Filip Peeters en Hilde Van Mieghem. Ook Luk Wyns vertolkt een rol in de film. 

De film speelt zich grotendeels in Vlaanderen af en veel scènes werden in Antwerpen opgenomen.   

Spider in the Web vertelt het verhaal van Mossad spion Adereth die aan de vooravond van zijn pensioen aan een laatste geheime missie door België en Nederland begint. Een poging om zijn verleden af te schudden biedt zich aan wanneer Adereth een link naar de onderwereld van chemische wapenverkoop aan het Midden Oosten ontdekt. Zijn doelwit, de raadselachtige Angela, zijn oversten die zijn methoden in vraag stellen en de jonge Mossad agent Daniel in zijn kielzog, vertroebelen zijn missie. Adereth komt terecht in een web van verraad en bedrog.  

De film is een co-productie van de Belgische producente Jacqueline de Goeij voor Ciné Cri de Coeur, Michael Sharfshtein (Topia Communications, Israël) en Eran Riklis. Na de première in Oostende zal de film wereldwijd worden uitgebracht in de zalen door Universal, onder meer in Amerika, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Israël, het Midden-Oosten en China.

OVER MONICA BELLUCCI

Italiaans supermodel en actrice Monica Bellucci was in de jaren '90 vooral bekend in Italië en Frankrijk. Door haar rol in de film l'Appartement verworf ze in heel Europa bekendheid. Vanaf 2000 verscheen Bellucci ook in Amerikaanse films. Zo werkte ze o.m. samen met Stephen Hopkins in Under Suspicion (2000), met Antoine Fuqua in Tears of the Sun (2003) en met de Wachowski's in de populaire Matrix-saga (Matrix Reloaded en Matrix Revolutions). In 2004 vertolkte ze de rol van Maria Magdalena in Mel Gibsons The Passion of the Christ. In de daaropvolgende jaren speelde ze mee in meer dan 20 producties wereldwijd en werkte ze samen met toonaangevende filmmakers als Bertrand Blier, Gabriele Muccino, Terry Gilliam, Spike Lee, Paolo Virzi, Rebecca Miller, Alain Corneau, Marina de Van, Philippe Garrel en vele anderen. In 2014 speelde ze de rol van Milly Catena in het alom geprezen Le Meraviglie van Alice Rohrwacher, winnaar van de Grand Prix in Cannes.In 2015 was ze de Bond Girl naast de Engelse acteur Daniel Craig in de James Bond film Spectre, geregisseerd door Sam Mendes. 

OVER DE REGISSEUR, ERAN RIKLIS

Eran Riklis, afgestudeerd aan The National Film School in het Verenigd Koninkrijk, is een van Israëls meest geprezen filmmakers. Hij werkt al meer dan vijfendertig jaar als regisseur, schrijver en producent. Riklis is vooral bekend van zijn film Lemon Tree (2008), winnaar van de publieksprijs op de filmfestivals van Berlijn en San Sebastian en talrijke andere prijzen. Met The Syrian Bride (2004) won hij 18 internationale prijzen, waaronder de Best Film, Publieksprijs en Fipresci Prijs in Montreal en de publieksprijs op het Locarno Film Festival. Zaytoun (2012) ging in première op het Toronto International Film Festival 2012 en won de Runner-Up People's Choice Award. Ook zijn vorige film, Shelter (2017) met Golshifteh Farahani en Neta Riskin in de hoofdrollen, ging over een Mossad agent.

OVER DE PRODUCENT, JACQUELINE DE GOEIJ

Ciné Cri de Coeur, het productiehuis van oscar-genomineerde producent Jacqueline de Goeij (Zus & Zo - Beste Buitenlandse Film) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van filmprojecten voor de internationale markt. Gesteund door het Belgisch Tax Shelter systeem produceerde het huis de afgelopen jaren onder meer Domino van Brian de Palma, Bankier van het Verzet (Joram Lürsen), de box office hit over de tweede wereldoorlog in Nederland en Allez, Eddy van Gert Embrechts. Naast co-producties ontwikkelt Ciné Cri de Coeur ook eigen projecten waaronder de internationale reeks Checkpoint voor VRT/EEN, geschreven in samenwerking met Rudi Vranckx. Opnames voor Checkpoint starten midden 2020. 

TICKETVERKOOP START NU!

Wil je er bij zijn, bestel dan snel je tickets! Ook voor deze gala avond houden we traditiegetrouw de drempel laag: een ticket voor de filmvertoning kost slechts 15 euro. Voor een VIP ticket, inclusief receptie in aanwezigheid van de Vlaamse cast, betaal je 59,50 euro. (prijzen zijn incl. servicekosten)

Tickets zijn hier verkrijgbaar. 

Alle info vind je op www.filmfestivaloostende.be

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Lieselotte Olders

Lieselotte Olders

Coördinator, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact