Vlaamse Ardennen film ‘Adam & Eva’ eindelijk in de zalen

Drie jaar deed regisseur Nicolaas Rahoens erover om zijn passieproject ‘Adam & Eva’ te verwezenlijken. Nadien moest er een tour volgen langs de Vlaamse culturele centra. De eerste corona-golf stak daar een stokje voor. Nadien stond de publiekspremière op de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende gepland. De tweede corona-golf besliste hier anders over. Nu volgt dan eindelijk de langverwachte vertoningen in de culturele centra na de Belgische Première, nu vrijdag in Cinema Storck (Kinepolis Oostende).

Adam & Eva gaat over de neerslachtige, aan lager wal geraakte professor Adam (Bob De Moor), wiens levenslust terug wordt aangewakkerd wanneer hij halsoverkop verliefd wordt op een lokale schoonheid uit de Vlaamse Ardennen (Peggy Schepens) en wanneer er een mooie vriendschapsband ontstaat met de zieke Michel (Marijn De Valck), zijn mysterieuze weldoener. 

Drie jaar na het eerste geschreven woord heeft regisseur Nicolaas Rahoens de romantische komedie Adam & Eva ingeblikt. Een charmante volksfilm waar drama, romantiek en vooral humor de belangrijkste ingrediënten zijn. Maar Adam & Eva is niet zomaar een film waarvan er twaalf zijn in een dozijn. Adam & Eva is een sociaal-cultureel project met als doel mensen samen te brengen en vooral de pracht en praal van de Vlaamse Ardennen onder de aandacht te brengen.

Belgische première op 10 september (20.00 uur) in Cinema Storck, een initiatief van Filmfestival Oostende, in aanwezigheid van cast (Bob De Moor, Peggy Schepens, Robrecht Vanden Thoren) & regisseur (Nicolaas Rahoens). Tickets inclusief receptie via Kinepolis Oostende. Nadien kan je de film ook meepikken op deze locaties

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact