kleinVerhaal lost trailer 'Hazegras'

Een authentiek portret van de Hazegras wijk.

De voorbije jaren trok kleinVerhaal met regisseur Nicolas Daenens naar de Oostendse wijken de Nieuwe Stad ('Take Good Care Of My Baby') en de Vuurtorenwijk ('Toetnoasteki') om er een film te draaien. Elke film vertelt een verhaal gebaseerd op echte gebeurtenissen uit de wijk. De ploeg acteurs bestaat uit buurtbewoners en alles wordt ter plaatse gedraaid door een professionele crew. Dit jaar draaiden kleinVerhaal en Nicolas Daenens de film 'Hazegras'.

Het Hazegras is één van de oudste wijken van Oostende. De haven, het station, de kazerne, de vele cafés, de danszalen, de prostitutiebuurt en de hotels lagen aan de basis van de broeierige sfeer in deze wijk. De wijk maakte doorheen haar geschiedenis al vele veranderingen mee en groeit vandaag uit tot een exclusieve plek aan de haven van Oostende.

Een jaar lang kampeerde kleinVerhaal en de regisseur in de buurt om de bewoners en hun habitat te leren kennen. Gebaseerd op de talrijke verhalen die opdoken schreef Daenens een scenario voor een fictiefilm, een mozaïekvertelling over het reilen en zeilen in de wijk. Ondertussen leerden de bewoners tijdens filmateliers de knepen van het acteervak kennen. Naast een honderdtal figuranten belanden maar liefst vijfentwintig bewoners voor de camera voor de rol van hun leven.

Première op Filmfestival Oostende

Naar aanleiding van de première lost kleinVerhaal de trailer van ‘Hazegras’. De film gaat in première op 27 januari om 13.30 uur in aanwezigheid van de voltallige cast en filmcrew.

Samen met Stad Oostende nodigt FFO duizend Oostendenaren uit om deze vertoning gratis bij te wonen. De vertoning wordt feestelijk afgesloten met een drankje. Inschrijven op voorhand is verplicht.

Poster 'Hazegras'
Poster 'Hazegras'

In de Oostendse Hazegraswijk ligt de laatste prostitutiebuurt van de stad verscholen. Onder het neonlicht van de bordelen volgen we een aantal buurtbewoners die worstelen met hun kleine en grote problemen. De eenzaamheid bekruipt hen af en toe. Toch blijken ze meer met elkaar verbonden dan je op het eerste gezicht zou denken. ‘Hazegras’ is een authentiek portret van een wijk en zijn hartveroverende inwoners.


#FFO #FFO24 @filmfestivaloostende

www.filmfestivaloostende.be

Volg Filmfestival Oostende op Instagram - Facebook - YouTube - TikTo


Onze partners
Onze partners

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact