Podcast ‘Het wonder is geschied!’ al meer dan 26.000 keer beluisterd - Expo telt bijna 10.000 bezoekers

De podcastreeks ‘Het wonder is geschied!' van Radio 1 en Filmfestival Oostende is al zo’n 26.000 keer gedownload. Bovendien staat de reeks op N°1 binnen de categorie Visual Arts van Apple Belgium. De gelijknamige tentoonstelling in Fort Napoleon, die van start ging op 11 juli, telt al bijna 10.000 bezoekers.

In de podcast 'Het wonder is geschied!' praat curator van de gelijknamige tentoonstelling, Ben Van Alboom, met de gangmakers van de aflopen twee decennia Vlaamse film. Aan het woord zijn Koen De Bouw, Geoffrey Enthoven, Louisiana Mees, An Rydant, Barbara Sarafian, Felix van Groeningen, Erik Van Looy, Adil El Arbi, Bilall Fallah, Fien Troch, Sahim Omar Kalifa, Frank van den Eeden, Patrice Toye, Jan Verheyen, Lukas Dhont, Matteo Simoni, Eva Cools, Gilles Coulier en Stijn Coninx.

Het aantal downloads is afgeleid uit de cijfers van de grootste podcastplatformen: Spotify, Apple Play en Google. De meest gedownloade aflevering gaat over één van de meest succesvolle Vlaamse film aller tijden: De Zaak Alzheimer. Je kan alle 11 aflevering gratis beluisteren via Radio 1 of via één van jouw favoriete podcastapps: Spotify, Apple of Google. 

De expo brengt een eerbetoon aan de voorbije twintig jaar nieuwe Vlaamse film. Aan de hand van beeldmateriaal, kledij, artefacten, filmprijzen en zoveel meer krijg je een unieke blik op ons divers Vlaams filmlandschap. ​​​​​​De tentoonstelling in Fort Napoleon loopt nog tot 11 oktober. Alle details vind je hier

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact