Op zaterdag 8 september organiseert Filmfestival Oostende de Ultieme Binge - Marathon van 'De Dag'!

Beleef een unieke dag met 'De Dag' in aanwezigheid van cast en crew.

Filmfestival Oostende organiseert op zaterdag 8 september, in samenwerking met Telenet en VIER , de Ultieme Binge - Marathon van 'De Dag'. Van 11 uur tot middernacht kan je op één volledige dag alle twaalf afleveringen van de meeslepende Vlaamse serie 'De Dag' ontdekken.  De sterke plot en de originele verhaalstructuur zijn alvast ideale ingrediënten om deze populaire serie in één ruk te bekijken. Op deze Binge - Marathon zal de festivalbezoeker niet alleen verwend worden met een cinematografische beleving maar vinden er, tussen de afleveringen door, ook ontmoetingsmomenten met de cast plaats.

‘De Dag’ werd bedacht en geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu en geregisseerd door Gilles Coulier (‘Cargo’, ‘Bevergem’) en Dries Vos (‘Bad Trip’). 'De Dag' is een samenwerking van TELENET en VIER en werd eerder dit jaar op PLAY MORE van TELENET getoond met lovende reacties van pers en publiek tot gevolg. 

Peter Craeymeersch, artistiek directeur FFO : ‘De Dag' is een fantastische reeks, spannend, emotioneel, vol verrassende plotwendingen. We zijn ontzettend blij dat we de reeks integraal kunnen aanbieden aan onze bezoekers in een ultieme ‘binge-beleving’. Je zal niet meer uit je cinemastoel willen.‘  

Internationaal parcours

Ook internationaal legde de reeks al een opmerkelijk en succesvol parcours af. Dit jaar nog is 'De Dag' te zien in Duitsland, Frankrijk, Australië, Nederland, Polen en Slovenië . Later volgen nog het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen. Op de Berlinale kende 'De Dag' zijn internationale première  op Drama Series Days en ondertussen werd ook de reeks ook geprogrammeerd in Keulen en in Bologna, waar hij recentelijk ook gelauwerd werd met de CITEM AWARD op het Biografilm Festival Bologna - Series Competition (juni 2018). Binnenkort staan nog Filmfest Munich, Odessa International Film Festival (juli 2018), en Series Mania Melbourne (juli 2018) op de agenda. 'De Dag’ wordt later ook op VIER uitgezonden. 

Talent van eigen bodem

Filmfestival Oostende programmeert al enkele jaren Belgische reeksen -  naast de langspeelfilms en kortfilms - om zo talent van eigen bodem te ondersteunen. De jaarlijkse Master, ieder jaar een Vlaamse openingsfilm en de uitreiking van De Ensors dragen onnoemelijk bij tot de pijlers van Filmfestival Oostende. Ook 'De Dag' combineert een verrassende mix van bekende acteurs en opkomend talent met hoofdrollen voor o.m. Sofie Decleir, Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg, Bert Haelvoet, Barbara Sarafian, Ruth Becquart, Johan Van Assche, Willy Thomas, Lynn Van Royen maar ook Imani De Caestecker, Zouzou Ben Chikha, Jelle De Beule, Lukas De Wolf en Bob Snijers. De opwindende soundtrack werd gecomponeerd door David Martijn en Roundhouse. Er zijn dan ook meer dan voldoende redenen om deze Binge  - Marathon te programmeren op het festival !

Synopsis

Een kleine stad wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend en verrassend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. Afwisselend toont de reeks het standpunt van politie en pers en dat van de bankovervallers, de slachtoffers en hun familieleden. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt bij iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel.

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact