Ook acteur Rupert Everett bevestigd als gast op Filmfestival Oostende

Zondag 9 september om 16u sterlegging op de dijk van Oostende!

Met trots kan Filmfestival Oostende aankondigen dat de Britse acteur Rupert Everett bekend van o.a. MY BEST FRIENDS WEDDING, THE MADNESS OF KING GEORGE, SHAKESPEARE IN LOVE, AN IDEAL HUSBAND,  A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM, THE IMPORTANCE OF BEING EARNEST en STARDUST op zondag 9 september ook aanwezig is op Filmfestival Oostende.  Everett komt er zijn nieuwe regiedebuut, de film THE HAPPY PRINCE promoten, waar hij zowel scenarist als regisseur van is en waarin hij de rol van Oscar Wilde vertolkt. Om 16u mag hij zijn ster op de zeedijk van Oostende onthullen. Gisteren werd aangekondigd dat ook Jean-Claude Van Damme naar het festival komt, dus zondag 9 september zal ongetwijfeld the place to be zijn op de dijk van Oostende en de rode loper aan Kinepolis Oostende. THE HAPPY PRINCE gaat zondagavond om 17u in Belgische première op Filmfestival Oostende.

Rupert Everett is zonder twijfel één van UK’s belangrijkste acteurs. Hij kende ondertussen een rijke carrière en kan een zeer gevarieerd palmares voorleggen. Van kostuumdrama’s zoals AN IDEAL HUSBAND en A MIDSUMMER’S NIGHT DREAM of nog de romantische avonturenfilm STARDUST met o.a. Claire Daines, Michelle Pfeiffer en Robert De Niro. In SHREK vertolkt hij in de originele versie de rol van Prince Charming. Hij speelde o.a. ook mee in de reeksen PARADE'S END , BLACK MIRROR en THE MUSKETEERS.

The Happy Prince gaat over het leven van de 19de eeuwse dandy Oscar Wilde, die in ballingschap wordt gezet na zijn provocerende outing als homo. Everett vertolkt niet alleen de hoofdrol, nl. Oscar Wilde zelf, maar schreef en regisseerde ook de film, die eerder dit jaar geselecteerd was op het internationaal filmfestival van Berlijn.

Synopsis film

Aan het einde van de 19e eeuw is dandy Oscar Wilde de lieveling van de Londense samenleving - geestig, humoristisch en provocerend. Zijn open homoseksualiteit is echter te veel voor de tijd waarin hij leeft en hij wordt naar de gevangenis gestuurd. Verarmd en fysiek verzwakt ten tijde van zijn vrijlating, gaat hij in ballingschap in Parijs. Na een halfslachtige poging om zich te verzoenen met zijn vrouw, hervat hij zijn relatie met de jonge Lord Douglas, die hem in een totale ramp stort. Hij heeft alleen nog zijn fantasierijke verhalen over, waarmee hij de genegenheid van twee straatjongens wint. Ondersteund door trouwe vrienden die hem proberen te beschermen tegen zijn eigen excessen, slaagt hij erin zijn charme en ironie tot het bittere einde te behouden.

Tickets

Tickets voor THE HAPPY PRINCE op zondag 9 september om 17u koop je hier.

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact