Ontdek de trailer van "Engel", de officiële openingsfilm van FFO18!

CZAR Film en Paradiso Filmed Entertainment lanceren de nieuwe trailer van 'Engel', de officiële openingsfilm van Filmfestival Oostende. "Engel" is de derde langspeelfilm van Koen Mortier, gebaseerd op het boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst. Gisteren waren Koen en Dimitri te gast in Vive le Vélo in Frankrijk, waar de trailer voorgesteld werd en vanaf nu is de trailer ook online te bekijken. 

'Engel’ volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze, ondanks haar onschuld, gearresteerd. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

De cast bestaat uit Vincent Rottiers ('Dheepan', 'Le monde nous appartient'), Fatou N'Diaye ('My Voice'), Paul Bartel ('Les géants', 'Michael Kohlhaas') en Aïcha Cissé ('Le Fidèle'). Nicolas Karakatsanis verzorgde de fotografie, Senjan Jansen het geluid,Geert Paredis het decor en Nico Leunen de montage. De muziek is van de Britse groep Soulsavers en Stephan Vanfleteren nam de rol van setfotograaf op zich.
 

TICKETS

De openingsavond van Filmfestival Oostende vindt op 7 september plaats in zowel Kinepolis Oostende als Kursaal Oostende. 
Filmfestival Oostende biedt naast tickets voor de première in Kinepolis dit jaar ook iedereen de kans om het exclusieve openingsgala als VIP bij te wonen in Kursaal Oostende! Naast de film geniet je daarbij ook van de rode loper én een uitgebreide receptie na de film, in aanwezigheid van de cast en crew. 

Meer lezen of tickets bestellen kan hier

'Engel' is een productie van Koen Mortier en Eurydice Gysel voor CZAR Film in coproductie met Eve Commenge voor Anonymes Films, Marc van Warmerdam voor Graniet Film, Proximus, Telenet en Canvas. 'Engel' kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en  het Nederlands Film Fonds (NFF). De film werd bijkomend ondersteund door de economische fondsen Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz en Screen Brussels. Ook BNP Paribas Fortis Film Finance investeerde als Belgische Tax Shelter-investeerder in de film. De film werd ook mogelijk gemaakt door talrijke donaties via het crowdfunding platform Ulule. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film uit in de Belgische zalen.

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact