Ontdek de teaser van onze openingsfilm: 'The Chapel' van Dominique Deruddere

Eerder werd bekend gemaakt dat 'The Chapel' op vrijdag 27 januari 2023 de vijftiende editie van Filmfestival Oostende opent, maar nu krijg je ook een eerste preview te zien. In de hoofdrollen vinden we de beloftevolle Taeke Nicolaï als de concertpianiste Jennifer, naast Kevin Janssens (rol van de vader) en Ruth Becquart (rol van de moeder).

Openingsfilm FFO23

The Chapel’ toont het verhaal van de drieëntwintigjarige virtuoze pianiste Jennifer Rogers die deelneemt aan de befaamde Koningin Elizabethwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de ‘Kapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Jennifer lijdt onder de stress van de competitie en het isolement, en draagt bovendien een vreselijk geheim met zich mee. Net tijdens de belangrijkste week van haar leven komen slechte herinneringen onherroepelijk bovendrijven.

"Met ‘The Chapel’ wil ik een spannend en ontroerend verhaal vertellen dat niet alleen de totale inzet en vastberadenheid van een echte artiest toont, maar ook de helende kracht van de muziek." - Regisseur Dominique Deruddere

Naast Taeke Nicolaï, Kevin Janssens, Ruth Becquart en Renée Vanderjeugd, spelen ook Ina Geerts (‘Muidhond’), Tine Reymer (‘De premier’), Willy Thomas (‘De Premier’), Josse De Pauw (‘De Patrick’) en Abigail Abraham (‘Kom hier dat ik u Kus’) mee. Voor de rollen van de laureaten werkte Dominique samen met o.a. de Oekraïner Zachary Shadrin, de Japanse Yumiko Funaya, de Russische Anton Kouzemin en de Franse Thomas Silberstein.

Tickets voor 'The Chapel' zijn hier verkrijgbaar.

'The Chapel' - 8 februari in de Belgische zalen - is een productie van Savage Film in coproductie met Tarantula en wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Screen Brussels), le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Streamz, Telenet, Taxshelter.be & Shelter Prod en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering. The Chapel kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van cultuur Jan Jambon.

Retrospective

Voor Dominique Deruddere, is ‘The Chapel’ zijn tiende fictiefilm. Hij maakte eerder al ​ het Oscargenomineerde ‘Iedereen Beroemd’, maar ook onder meer ’Hombres Complicados’ en ‘Wait until spring, Bandini’. Met zijn zoon maakte hij een driedelige documentaire over Arno: ‘Charlatan’, voor Canvas en ook eerder de docu ‘Will Tura, hoop doet leven’. Reden genoeg om tijdens Filmfestival Oostende het oeuvre van Deruddere in de kijker te zetten. In de Retrospectief worden 'Iedereen Beroemd', ‘Brussels by Night’, ‘Crazy Love’, ‘Wait until spring Bandini’ en ‘Hombres Complicados’ getoond.

Filmfestival Oostende

Pers, Filmfestival Oostende


#FFO #FFO23 @filmfestivaloostende

www.filmfestivaloostende.be

Volg Filmfestival Oostende op Instagram - Facebook - Twitter - YouTube - TikTok

Onze partners
Onze partners

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact