Ongeziene opkomst op Filmfestival Oostende met 45.000 bezoekers

Publiek vindt massaal weg naar het filmfestival

De voorbije negen dagen vulde het filmfestival van Oostende de Stad aan Zee met een hele resem filmsterren en een gevarieerd cinefiel publiek. Met een bezoekersaantal van 45.000 personen kan het filmfestival trots terugkijken op een opmerkelijke twaalfde editie.

Gisterenavond werd het festival afgesloten met het Gala van de Ensors waar Le fidèle van Michaël R. Roskam en de TV-reeks Tabula rasa als grote winnaars naar voren kwamen. Samen met 1200 filmprofessionals werd het beste van de Vlaamse film en televisie van het voorbije jaar gevierd met een stevig feestje. Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens, Michaël R. Roskam, Sahim Omar Kalifa, maar ook een heleboel prominenten, zoals Minister-President Geert Bourgois, Minster Sven Gatz, Minister Bart Tommelein en VAF-intendant Erwin Provoost woonden de feestelijke ceremonie bij. Het was meteen ook de perfecte afsluiter voor een topeditie van het filmfestival, dat negen dagen lang elk soort publiek kon bekoren met een ontzettend verscheiden programma.

Zowel arthouse cinema als mainstream cinema kwamen aan bod. Daarenboven ontving het filmfestival nagenoeg elke dag een grote nationale of internationale filmpersoonlijkheid. Van Jean-Claude Van Damme tot Bille August en Rupert Everett, maar ook filmiconen Harry Kümel en Robbe De Hert en de Belgische Lynn Van Royen... ze werden allemaal vereeuwigd op de Walk of Fame op de Oostendse zeedijk. Ook de Master van het festival, Matteo Simoni, vervulde zijn taak als gastheer uitstekend en de première van documentaire Will Tura, Hoop doet leven van Dominique Deruddere werd in een afgeladen vol Kursaal vertoond. Van de 120 voorstellingen was één derde helemaal uitverkocht. De combinatie van het ontmoeten van heuse filmsterren en een gevarieerd publiek zorgde ontegensprekelijk voor het succes van deze editie. Op sociale media, televisie en in de krant... het filmfestival bleef geen dag onbesproken in de tweede week van september. 

Met Oostende als ultieme, culturele achtergrond is Filmfestival Oostende een unieke omgeving voor elke soort filmliefhebber. Filmfestival Oostende bedankt daarom ook graag al haar genodigden, bezoekers, sponsors en medewerkers en spreekt graag opnieuw af van vrijdag 6 september tot en met 14 september 2019.

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact