Nowhere van Peter Monsaert opent Filmfestival Oostende: “Ongeziene vertolking van Koen De Bouw in misschien wel zijn meest kwetsbare rol ooit”

De veertiende editie van Filmfestival Oostende (FFO) opent dit jaar met de wereldpremière van Nowhere, de nieuwe film van Peter Monsaert (Offline, Le Ciel Flamand). Nowhere schetst een gelaagd portret met ontroerende personages, over verbinding, hoop en familiale roots. Master Koen De Bouw vertolkt er misschien wel zijn meest kwetsbare rol ooit, naast jong talent Noa Tambwe Kabati.

Op vrijdag 21 januari geeft Koen De Bouw niet enkel het startschot voor de eerste wintereditie van Filmfestival Oostende, ook zijn nieuwste film Nowhere schiet er uit de startblokken. Nowhere is geregisseerd en geschreven door Peter Monsaert, met in de hoofdrol Koen De Bouw (The Man Who Sold His Skin) en Noa Tambwe Kabati (wtFock). Sebastien Dewaele (Undercover), Sofie Decleir (De Dag), Karlijn Sileghem (Home) en Ruth Becquart (Chaussée D'Amour) vullen de cast aan. Regisseur Peter Monsaert is enorm vereerd dat FFO Nowhere als openingsfilm heeft gekozen: 

“Het festival heeft zich de voorbije jaren een hevig supporter getoond van de Vlaamse film. In première gaan op Filmfestival Oostende, voor zoveel echte liefhebbers, en dat samen met mijn cast en crew en iedereen die de film een warm hart toedraagt, is dan ook een droom. Een film maak je immers voor een publiek. Als maker hoop je zoveel mogelijk mensen te kunnen beroeren met wat je hebt gemaakt. Ik kijk enorm uit naar het moment waarop iedereen kan ontdekken waar wij met hart en ziel aan gewerkt hebben. Het feit dat de Master van het festival, Koen De Bouw, een waarlijk meesterlijke prestatie neerzet, maakt het allemaal nog wat mooier. De chemie tussen hem en de jonge Noa Tambwe Kabati is fantastisch. Ik kan niet wachten om dat met het grote publiek te delen!”

Op het festival maakt Nowhere deel uit van de LOOK!-competitie, die zich focust op visueel sterke verhalen. In de LOOK!-competitie gaat een professionele internationale jury op zoek naar de Beste Film, waarin het beeld op een opvallende of invloedrijke manier het verhaal tot een hoger niveau tilt. Peter Craeymeersch, Artistiek Directeur van FFO:

“Met Nowhere hebben we voor een openingsfilm gekozen die een verhaal brengt dat verteld moet worden. Koen De Bouw zet een ijzersterke vertolking neer. Bovendien voel je de beheerste en sterke hand van Monsaert in de regie en montage en bewijst David Williamson alweer welk een fantastische D.O.P. hij is.”

Nowhere vertelt het verhaal van ex-truckchauffeur André (Koen De Bouw) die zijn dagen vult met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn routineuze bestaan wordt verstoord wanneer hij de dakloze tiener Thierry (Noa Tambwe Kabati) betrapt op een poging tot inbraak. Sterk geraakt door zijn verhaal, neemt André hem onder zijn hoede en gaan ze op zoek naar Thierry’s familie. Tijdens de roadtrip groeit niet alleen een bijzondere vriendschap maar ook het besef dat ze elkaar nodig hebben om het verleden te laten rusten.

Bekijk exclusief de trailer.

Affiche Nowhere (2022)
Affiche Nowhere (2022)

Nowhere is een productie van Lunanime (producenten Jan De Clercq en Annemie Degryse), in coproductie met Need Productions, Telenet en Eén. De film kwam tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en van het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Fédération Wallonie - Bruxelles, stad Gent, Creative Europe Media, Lumière Invest en Lumière Publishing.

Lumière brengt de film op 9 februari 2022 in de Belgische zalen.


Filmfestival Oostende 2022

Van 21 tot en met 29 januari 2022 kunnen bezoekers niet enkel terecht in Kinepolis Oostende voor het aanbod avant-premières, maar ook in CC De Grote Post als vaste festivallocatie. Traditiegetrouw sluiten we de festivalweek feestelijk af met de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen, op zaterdag 29 januari 2022. Ook de nieuwe generatie contentmakers valt in de prijzen op vrijdag 28 januari tijdens de awardceremonie van De Jamies.

FFO zal in nauw overleg met de festivallocaties een coronabeleid uittekenen dat een veilig festivalbezoek zal garanderen. Wijzigende overheidsmaatregelen worden nauwkeurig opgevolgd, toegepast en bijgestuurd waar nodig.

Echte filmliefhebbers kunnen aan een zeer democratisch tarief een festivalpas kopen. Tot 1 januari 2022 is er een vroegboekactie en kan je de pas voor 30 euro kopen. Vanaf 1 januari zal de prijs voor een festivalpas 39 euro bedragen. Jongeren onder de 26 jaar betalen 20 euro.

Het volledig programma wordt bekend gemaakt op 21 december 2021.

#FFO #FFO22 @filmfestivaloostende

www.filmfestivaloostende.be

Volg Filmfestival Oostende op Instagram - Facebook - Twitter - YouTube - TikTok

Onze partners
Onze partners

Filmfestival Oostende

Pers, Filmfestival Oostende

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact