Nominaties bekend voor De Jamies 2022: stem nu op jouw favoriete online videomaker

Meer Vlaamse online videomakers en dus meer straffe online content betekent meer categorieën voor de Jamies. De awardshow voor Vlaamse creatievelingen op YouTube, TikTok, Instagram en Twitch keert terug naar Oostende op vrijdag 28 januari 2022. Naar aanloop van de prijzenuitreiking kan iedereen vanaf vandaag stemmen op de genomineerden binnen de 14 categorieën.

Na een eerste verkennende ronde waarin iedereen hun favoriete online videomaker van het afgelopen jaar kon insturen, selecteerde de vakjury van de Jamies uit bijna 5.000 inzendingen voor elke categorie - 14 in totaal - 10 namen. Uit die lijst van genomineerden kan je stemmen voor je favoriet in elke categorie. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 28 januari 2022 tijdens een spetterende awardshow in De Grote Post tijdens Filmfestival Oostende

Een explosie aan content én makers

De Jamies pakt voor zijn tweede editie uit met 4 nieuwe categorieën: Videograaf, Opkomend talent, Beste video van het jaar en TikTok Business vervolledigen de lijst van Vlog, Lifestyle, Dans & muziek, Comedy, Explainer, TikTok, YouTube en De Kastiop Award voor gamestreaming. De uitbreiding is te danken aan de talentenpoel van Vlaanderen die op een jaar tijd erg gegroeid is. Met de nieuwe categorieën kan de organisatie ook opkomend of minder bekend talent de nodige aandacht geven.

Hannes Coudenys, creatief directeur en juryvoorzitter van de Jamies:

“Het was heel fijn om te zien hoe veel van de winnaars van vorig jaar werden opgepikt door de traditionele media. Dat hebben ze uiteraard aan hun talent te danken, maar we zijn blij dat we hen met de Jamies een duwtje in de rug konden geven. En de lijst met talent is dit jaar alleen maar groter geworden!”

In de nominaties verzamelen onder andere bekende Vlamingen, gevestigde internetwaarden en opkomend talent zich. Namen zoals Tiany Kiriloff, Henk Rijckaert en Linde Merckpoel staan tussen internetfenomenen zoals Acid, Average Rob, Flo Windey en Bockie De Repper. 

Wie stemt, doet dat niet enkel op de makers alleen. Ook de online content zelf valt in de prijzen in de categorie Beste video van het jaar en Fictie, zoals de webseries Panna en Bathroom Stories.

De publieksprijs is die van Content creator van het jaar. De online videomaker met de meeste voorkeursstemmen van het publiek mag deze speciale award in ontvangst komen nemen tijdens de liveshow in Oostende.

De winnaars worden gekozen door het publiek en de vakjury

Iedereen kan stemmen op hun favoriete Vlaamse online videomakers tot en met zondag 2 januari 2022 op www.dejamies.be. De uiteindelijke winnaars worden gekozen voor 50% door die online stemmen, terwijl de overkoepelende vakjury hun stem laat gelden voor de andere 50%. 

 

Wie zit er in de jury? TAGMAG-oprichter Simon Smetryns, cinefiel Eline Van Hooydonck, styliste Farah El Bastani, actrice en presentatrice Nora Gharib, creatieveling Karen François, journalist Katrin Swartenbroux, gamingduo William Boeva en Eva Mundorff, kunstenaarsduo Jasper en Noortje (Jasper Declercq en Noortje Palmers), filmregisseur Jonas Govaerts, MNM-dj Laura Govaerts en YouTube content manager Sam Vergauwen. Vlogger en initiatiefnemer van de Jamies Hannes Coudenys neemt de rol van voorzitter op zich. De winnaar voor de categorie Beste content creator van het jaar ligt volledig in handen van het publiek. ​ 

De awardshow op vrijdag 28 januari 2022

De organisatie hoopt dit jaar de genomineerden te mogen ontvangen in de zaal voor een spetterende awardshow vanuit De Grote Post in Oostende. Thuisblijvers kunnen de show live bekijken via YouTube en VRT NU. De Jamies zijn een initiatief van Filmfestival Oostende en creatief agency Hurae

Stemmen kan tot en met 31 december via www.dejamies.be.

Alle nominaties op een rij

Vlog

Lifestyle

Dans & muziek

Comedy

Explainer

TikTok

TikTok Business

YouTube

Kastiop Award

Videograaf

Fictie

Opkomend talent

Voor Beste video van het jaar kan een link ingestuurd worden via het stemformulier en een keuze voor Content creator van het jaar wordt gemaakt uit iedereen die genomineerd werd.


#FFO #FFO22 @filmfestivaloostende

www.filmfestivaloostende.be

Volg Filmfestival Oostende op Instagram - Facebook - Twitter - YouTube - TikTok

Onze partners
Onze partners

Filmfestival Oostende

Pers, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact