'Mijn vader is een saucisse' trapt eerste FFO Night af

Eindelijk is het verlossende startschot gegeven! Op 9 juni openen de Belgische bioscopen opnieuw de deuren. Om de Vlaamse film een vliegende start te geven organiseert Filmfestival Oostende (FFO) op 19 juni een eerste FFO Night met als headliner Mijn vader is een saucisse van Anouk Fortunier (Paradiso Films). Deze feelgoodfilm met in de hoofdrollen Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche komt op 23 juni in de zalen en is de perfecte start van een mooie filmzomer.

Mijn vader is een saucisse is de eerste Vlaamse film die zal uitkomen na de sluiting van de bioscopen in oktober en bijt zo de spits af van de FFO Nights, een initiatief van Filmfestival Oostende dat met enkele Vlaamse avant-premières de filmmakers, distributeurs en bioscopen wil ondersteunen bij de heropstart van de sector. De film zal simultaan in avant-première gaan in alle Kinepoliscomplexen* van Vlaanderen & Brussel en enkele onafhankelijke bioscopen**. En dit met de duidelijke boodschap "Welkom terug in de cinema!". De film wordt voorzien van een uitgebreide preshow vanop de rode loper in Oostende. Samen blikken we vooruit op al het moois dat de komende weken in de cinema te zien zal zijn. 

Johan Heldenbergh & Savannah Vandendriessche ©Kris Dewitte
Johan Heldenbergh & Savannah Vandendriessche ©Kris Dewitte

Mijn vader is een saucisse is het langspeeldebuut van Anouk Fortunier, die eerder al internationaal indruk maakte met haar kortfilm Drôle d'oiseau, over de band tussen vader Paul en zijn dochter Zoë. Wanneer hij op een dag plots zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, denkt de familie dat hij gek geworden is. Zoë is de enige die gelooft dat haar vader een geweldige acteur is, klaar om ontdekt te worden. Een echte familiefilm met een goede portie humor, een ontroerend vader-dochterverhaal, maar vooral een film om je mee te amuseren. Kortom: het ideale cinema-uitje voor de ganse familie!

De Belgische feelgoodfilm kan rekenen op een topcast met o.a. Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker, ​ Savannah Vandendriessche, Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha. Het scenario is van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Zagros) en is gebaseerd op het boek Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade. Mijn vader is een saucisse is een Vlaams-Nederlandse coproductie met aan Vlaamse kant producent A Private View. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film uit op 23 juni. 

Naast de hoofdfilm Mijn vader is een saucisse brengt Filmfestival Oostende in Kinepolis Oostende ook een dagvullend programma van avant-premières, bestaande uit een kortfilmcompetitie, Belgische (co)producties en enkele Oscarwinnaars. 

Het volledige programma van de FFO Nights wordt bekendgemaakt op vrijdag 28 mei. Tickets voor de vertoning van Mijn vader is een saucisse in Oostende zijn te koop op www.filmfestivaloostende.be. Tickets voor deze film in één van de deelnemende bioscopen zullen binnenkort te verkrijgen zijn via de deelnemende locaties. 

*Kinepolis Oostende, Kortrijk, Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt **Binnenkort meer informatie

youtu.be/k_AUXNmhZ-ohttps://youtu.be/k_AUXNmhZ-o

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact