Meer dan 60 films in première op Filmfestival Oostende 2016

De perfecte mix tussen publieksfilms en auteurscinema!

Over drie weken is het zover en start de tiende verjaardagseditie van Filmfestival Oostende. Nooit eerder kon Filmfestival Oostende zo’n brede waaier aan publieks- en auteursfilms aanbieden, want maar liefst meer dan zestig films zullen negen dagen lang aangeboden worden op verschillende locaties in Oostende (o.a.Kinepolis Oostende, Kinepolis Kursaal). Eerder werd al aangekondigd dat Nic Balthazar met Everybody Happy het startschot mag geven aan het festival en dat Le passé devant nous van de Gentse Nathalie Teirlinck, samen met de unieke kortfilm What you need over electroband Goose, het festival mag sluiten. Wegens succes wordt trouwens vandaag een extra zaal voor Everybody Happy geopend. Maar meer goed nieuws is dat je met de festivalpas voor slechts 30 euro zowel de langverwachte films van het najaar, als enkele interessante pareltjes die de bioscoopzalen later niet halen, kan ontdekken.

Naast de reeds aangekondigde selectie van de secties LOOK! en Taste of Europe, zijn hier alvast enkele highlights van het festival. 

Publieksfilms

The Infiltrator met niemand minder dan Breaking Bad – acteur Bryan Cranston vertelt het waargebeurde maar bizarre verhaal van undercoveragent Robert Mazur, die in ’86 als patserige witwasser binnen wist te dringen in de genade- loze wereld van drugskoning Pablo Deze genadeloze misdaadthriller van Brad Furman wordt vertolkt door een topcast, met dus o.m. Bryan Cranston en Diane Kruger (distributeur Kinepolis Film Distribution).  Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman zijn de belangrijkste acteurs in het drama Genius van debutant Michael Grandage, die met deze film twee nominaties in Berlijn in de wacht sleepte; over de paranoid trip van een gerenommeerd literair uitgever (distributeur Paradiso Filmed Entertainment). Nog meer sterren zijn te zien in Free State of Jones met een fantastische Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw en Keri Russell
in in dit waargebeurde epische drama van The Hunger Games – regisseur Gary Ross (distributeur Entertainment One). Woensdag 14 september is het traditiegetrouw tijd voor een Ladies Night op het filmfestival van Oostende en daar past geen betere film in dan het langverwachte Absolutely Fabulous, het vervolg op de populaire Britse sitcom waarin de glamoureuze Patsy en Edina met een stevige kater wakker worden na een decadent feestje. Met uiteraard in de hoofdrollen het dreamteam Jennifer Saunders en Joanna Lumley (distributieTwentieth Century Fox Film).

Auteurscinema

Captain Fantastic, internationaal bijzonder goed ontvangen, brengt het emotionele verhaal  van een vader van zes kinderen die na het overlijden van zijn vrouw, zijn zelf gecreeërde paradijs moet loslaten. De hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan Viggo Mortensen (distributie Cinéart ). De Amerikaans- Griekse regisseur Ira Sachs maakte het familiedrama Little Men  over de vriendschap van twee New Yorkse tieners, dat op de proef wordt gesteld
 wordt als hun ouders ruzie maken om het huurcontract van een kledingwinkel. Met o.a. Jennifer Ehle, Clare Foley en Alfred Molina (distributeur September Film). Tom Tykwer kennen we van o.a. de schitterende verfilming van het Boek The Perfume, Lola Rentt en vier jaar na het epische drama Cloud Atlas mag hij voor A Hologram for the King terug samenwerken met Tom Hanks (distributrie Paradiso Filmed Entertainment). De Britse regisseur David Mckenzie was met zijn film Hell or High Water al te zien in Cannes, maar binnenkort dus ook in Oostende. In deze spannende misdaadfilm vinden we o.a. Jeff Bridges, Chris Pine en Ben Foster terug (distributie The Searchers)

Voor de kinderen wordt traditiegetrouw op de eerste zaterdag van het festival de betere film voor de kids geprogrammeerd.Dit jaar staat de Zweedse jeugdfilm Siv gaat logeren op het programma, dat een wonderbaarlijk avontuur met een scheutje magie brengt.

Het volledige programma vindt u online op www.filmfestivaloostende.be. De ticketverkoop is tevens geopend!

A Hologram for the King

JPG - 1.1 Mb

Absolutely Fabulous, the movie

JPG - 7.4 Mb

Captain Fantastic

JPG - 69 Kb

Everybody Happy

JPG - 2.1 Mb

Free State of Jones

JPG - 3.3 Mb

Genius

JPG - 6.9 Mb

Goose - copy Willy Vanderperre

JPG - 3.7 Mb

Hell or High Water

JPG - 4.5 Mb

Le passé devant nous - copy Savage Film

TIFF - 7.6 Mb

Little Men

JPG - 659 Kb

Sip gaat logeren - copy Carolina Pajak

JPG - 5.1 Mb

The Infiltrator

JPG - 1.9 Mb

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact