Matthias Schoenaerts bevestigt komst naar Filmfestival Oostende voor Frères Ennemis

Vrijdag 14 september : Belgische première van Frères Ennemis na uitstekende start in Venetië

Zonet werd bevestigd dat Matthias Schoenaerts op vrijdagavond 14 september de Belgische première van Frères Ennemis samen met de Franse regisseur David Oelhoffen zal bijwonen.  De film ging dit weekend in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië. Vanaf 3 oktober is Frères Ennemis te zien in de Belgische bioscoop.

De film werd bijzonder goed onthaald door de internationale pers.

« Matthias Schoenaerts retrouve l’intensité qu’il avait, entre autres, dans De rouille et d’os, d’un certain Jacques Audiard… » TELERAMA

« A magnetic double act from Matthias Schoenaerts and Reda Kateb in a Paris-set crime thriller » SCREEN

« Punchily entertaining, and very seductively, claustrophobically shot and scored, Close Enemies is a stylish, hard-boiled Paris-set genre drama » SCREEN DAILY

« This is top-shelf genre fare as the expected cat-and-mouse game is entertainingly and occasionnally nail-bitingly turned into an always fast-aced game of shifting allegiances » THE HOLLYWOOD REPORTER 

Frères Ennemis vertelt het verhaal van Manuel (Matthias Schoenaerts) en Driss, die samen opgroeiden  in een buitenwijk waar heel wat drugs verhandeld werd. Nu ze volwassen zijn, kunnen hun levens niet verder uit elkaar liggen: Manuel heeft het gangsterleven omarmd, terwijl Driss het kwaad bestrijdt als politieagent. Ze ontmoeten elkaar opnieuw wanneer Manuels grootste deal fout loopt en beseffen dat ze elkaar nodig hebben om te overleven. Tussen alle wrok en haat, ontstaat er een nieuwe band. De film dingt dit jaar mee naar de Gouden Leeuw in Venetië.

De regie is in handen van David Oelhoffen en naast Matthias Schoenaerts vertolken ook Reda Ketab en Sabrina Ouazani de hoofdrollen. 

Matthias Schoenaerts was al eerder gast op Filmfestival Oostende. Zo leidde hij twee jaar geleden de film Maryland van Alice Winocour in. 

Koop hier je tickets voor de vertoning van vrijdag 14 september 20u. Kinepolis Oostende.

NOOT VOOR DE PERS : 

In de namiddag tussen 16u en 18u zal er beperkt tijd zijn voor enkele interviews. Indien u interesse heeft, gelieve een mail te sturen naar press@filmfestivaloostende.be en dan behandelen we uw vraag. 

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact