Matteo Simoni en Ruth Beeckmans komen naar Oostende voor "Trio" in Cinema Storck

De tweede editie van het arthouse project Cinema Storck ging in oktober van start.

Op vrijdag 15 februari komen Matteo Simoni en Ruth Beeckmans hun nieuwste film "Trio" voorstellen in Cinema Storck, het arthouse project van Filmfestival Oostende. Cinema Storck ging in oktober terug van start, na een succesvolle eerste editie vorig jaar. 

 

Op vraag van de cinefiele Oostendenaars starte Filmfestival Oostende in oktober 2017 met het arthouse project 'Cinema Storck', genoemd naar Oostendenaar Henri Storck, één van de grootmeesters van de documentaire. 

Vijf dagen per week kun je in Kinepolis Oostende terecht voor de beste auteurscinema van het moment. Cinema Storck toont zowel internationale arthouse films als Vlaamse auteursfilms en coproducties die niet in de reguliere programmatie van Kinepolis Oostende vertoond worden. Zo krijgt ook het publiek uit de regio toch de kans om deze niet te missen films dichtbij huis te zien.

Tweede editie

Cinema Storck mocht vorig jaar op veel bijval rekenen van het enthousiaste publiek. De bezoekersaantallen gingen dan ook goed vooruit. Daarom ging Filmfestval Oostende in oktober 2018 van start met de tweede editie, met onder meer eenmalige vertoningen met cast van Vlaamse toppers als "Niet Schieten" van Stijn Coninx en "Girl" van Lukas Dhondt, maar ook internationale arthouse parels als "Cold War" van Pawel Pawlikowski, "The Wife" van Björn Runge en documentaires als "Harry Gruyaert Photographer" van gerrit Messiaen. 

Ook dit jaar staan heel wat topfilms op het programma van Cinema Storck, met onder meer "Shoplifters" van Hirokazu Kore-Eda, winnaar van de Gouden Palm op het voorbije Filmfestival van Cannes en "If Beale Street Could Talk" van Barry Jenkins, winnaar van de Golden Globe voor Beste Actrive in Bijrol.  

Speciale evenementen

Cinema Storck zet sterk in op evenementiële vertoningen en probeert ook geregeld cast en crew van Vlaamse films naar Oostende te halen. 

Zo is er op vrijdag 18 januari om 20u00 een speciale vertoning van "Styx", van Wolfgang Fischer. Deze prachtige film over een solozeiltocht is tevens ook een een krachtig commentaar op de westerse onverschilligheid tegenover de vluchtelingencrisis.

Na de film geven we graag het woord aan Hubert Rubbens, organisator van Oostende voor Anker, voor een kort debat over de rechten en plichten van zeilers op zee en de vluchtelingenproblematiek.

Trio 

Op FFO18 toonden we hem al in sneak, maar binnenkort krijgt iedereen hem te zien: "Trio", een unieke langspeelfilm van en met Master van FFO18 Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke. De film werd zowel door hen geregisseerd, geproduceerd als geacteerd.

Cinema Storck heeft op 15 februari om 20u00 de eer om Matteo Simoni en Ruth Beeckmans te ontvangen voor een speciale vertoning van hun film. 

SYNOPSIS: ‘Trio’ volgt het verhaal van Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen... maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders. ​

 

Meer info en tickets vind je op www.cinemastorck.be

Lieselotte Olders

Lieselotte Olders

Algemeen coördinator, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact