Magnumfotograaf Harry Gruyaert komt naar Oostende

Voor een exclusieve avant-première op 16 november in Cinema Storck

Op vrijdag 16 november komt Magnumfotograaf Harry Gruyaert naar Oostende voor een exclusieve avant-première van de documentaire "Harry Gruyaert. Photographer". Deze documentaire vertelt het markante verhaal van één van de meest geliefde fotografen ter wereld. Ook regisseur Gerrit Messiaen komt in Oostende over zijn film vertellen. 

Het leven van de 75-jarige Magnumfotograaf Harry Gruyaert werd gered door kleur. Harry groeide op in een streng katholiek gezin in Vlaanderen. Van zijn vader die bij Agfa Gevaert werkt, mag hij geen fotograaf worden omdat dat zondig zou zijn. En dus besluit Harry om het huis te verlaten en te gaan reizen. Verstikt door zijn grijze, beklemmende achtergrond ontdekt hij plots een wereld van licht en kleur. Gedreven door een haat-liefdeverhouding en door de onweerstaanbare drang om fotograaf te worden, groeit Harry Gruyaert uit tot een Europese pionier van de kleurenfotografie.

'Harry Gruyaert. Photographer' vertelt het verhaal van een getroebleerde vader-zoon-relatie die de protagonist Gruyaert heeft gevormd. Het verhaal van een eeuwige zwerver, een kritische ziel die zijn honger naar nieuwe beelden onmogelijk kan stillen. Deze documentaire schetst dan ook het beeld van een eerlijke voyeur die tijdsgeesten op zijn eigen manier vastlegt.

Tuur Florizoone is verantwoordelijk voor de muziek en het prachtig verstilde camerawerk is van de hand van Jimmy Kets. 

De exclusieve avant-première in aanwezigheid van Harry Gruyaert en regisseur Gerit Missiaen vindt plaats op vrijdag 16 november om 20u00 in Cinema Storck, het arthouse project van Filmfestival Oostende (in Kinepolis Oostende). 

Een ticket kost slechts 8 euro!

Info en tickets op www.filmfestivaloostende.be/nl/cinema-storck/m/harry-gruyaert-photographer

 

HarryGruyaert_TRailer_NLSubs.mp4

MP4 - 220 Mb

PERSMAP_HarryGruyaertPhotographer_NL.pdf

PDF - 288 Kb

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact