Kristof Hoornaert wordt juryvoorzitter voor de Taste of Europe competitie van FFO18

FFO18 zoekt deelnemers voor de publieksjury!

De Taste of Europe competitie van Filmfestival Oostende schenkt aandacht aan Europese films die in eigen land grote successen boeken, maar nooit de Belgische zalen bereiken. Jaarlijks kiest een publieksjury, onder voorzitter van een bekende filmprofessional, de winnaar. Dit jaar mag de Oostendse regisseur Kristof Hoornaert de jury voorzitten. Bovendien zoekt het festival ook filmliefhebbers die graag deel willen uitmaken van deze jury!

In de Taste Of Europe competitie toont Filmfestival Oostende een brede selectie van Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en daarom het Taste of Europe label krijgen. Deze dingen mee naar de prijs voor Beste Taste of Europe Film.

Voorzitter van de jury is dit jaar de Oostendse regisseur Kristof Hoornaert. Kristof Hoornaert gaat als regisseur voor uitdagende cinematografische keuzes en onderwerpen. Zo brengt hij het leven en de wereld op een unieke manier in beeld. Zijn eerste kortfilm, Kaïn, werd genomineerd voor een Gouden Beer in Berlijn. Ook de andere twee kortfilms uit zijn trilogie, The Fall en Empire, werden geselecteerd voor verschillende nationale en internationale filmfestivals. Vorig jaar maakte hij zijn langspeeldebuut Resurrection. Het Capri-Hollywood-filmfestival in Italië bekroonde hem hiervoor als 'Breakout Director of the Year'.

Kristof Hoornaert:

"Ik voel me vereerd dat men mij gevraagd heeft als juryvoorzitter van de Taste of Europe competitie, want als filmmaker en als mens draag ik de alternatieve artistiekere film een heel warm hart toe. Het zijn vaak films die onder de radar verdwijnen omdat distributie vaak beperkt of zelfs onbestaand is, vaak omdat deze films een minder commercieel doel voor ogen hebben. Mensen weten meestal ook niet dat deze films bestaan. Nochtans verdienen deze films onze aandacht en kunnen ze zeker ook onze geest, ziel en ogen prikkelen. Ik ben blij dat ik de kans krijg om als voorzitter deze films wat meer onder de aandacht te brengen en zo hun bestaansrecht op te eisen."

SCHRIJF JE IN VOOR DE PUBLIEKSJURY!

Een publieksjury beslist samen met de voorzitter welke film de prijs voor Beste Taste of Europe Film verdient. Deze jury wordt samengesteld uit filmliefhebbers uit alle leeftijdscategorieën. Ook jij kan er bij zijn!

Wil je graag deel uitmaken van de Taste of Europe publieksjury? Schrijf je dan voor 1 juli in via dit formulier.
Op basis van de inzendingen kiest FFO de 10 juryleden.

De jurering vindt plaats van zaterdag 8 september tot en met donderdag 13 september (steeds rond 20.00 uur). Als jurylid betaal je geen toegangsticket en kom je dus helemaal gratis naar de acht films kijken! Na de film volgt telkens een korte bespreking met de voorzitter.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 14 september in Kinepolis Oostende.

De Taste of Europe competitie wordt georganiseerd met de steun van Filmmore

Filmfestival Oostende vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 15 september 2018. 
Alle info vind je op www.filmfestivaloostende.be.

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact