KOEN MORTIERS DERDE LANGSPEELFILM 'ENGEL' OPENT FILMFESTIVAL OOSTENDE

#ENGELDEFILM #FFO18

Koen Mortiers nieuwe langspeelfilm 'Engel', geproduceerd door CZAR Film, opent op vrijdag 7 september het Filmfestival van Oostende. Traditioneel gaat daarmee de twaalfde editie van het festival van start met een Vlaamse productie. De film komt op 19 september uit in de bioscoop. 

Festivaldirecteur Peter Craeymeersch is bijzonder blij om Koen voor de tweede keer te ontvangen in Oostende:

"Engel is een pakkend verhaal over de kwetsbaarheid van een held die aan de verwachtingen van het publiek en zichzelf niet meer kan voldoen, met overtuigende vertolkingen en een crew van topniveau. Door de schitterende fotografie en production design heb ik de film ook meteen geselecteerd voor de internationale LOOK! - competitie.”

In 2007 ging de cultfilm 'Ex-drummer', Koen Mortiers debuut en de verfilming van de gelijknamige roman van Herman Brusselmans, ook in première in de badstad. Drie jaar later liet de Oost-Vlaamse regisseur zijn tweede film '22 mei' los op het Belgische publiek. De nieuwste van Mortier is een bewerking van de succesroman van Dimitri Verhulst: 'Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten’. De cast bestaat uit Vincent Rottiers ('Dheepan', 'Le monde nous appartient'), Fatou N'Diaye('My Voice'), Paul Bartel ('Les géants', 'Michael Kohlhaas') en Aïcha Cissé ('Le Fidèle'). Nicolas Karakatsanis verzorgde de fotografie,Senjan Jansen het geluid, Geert Paredis het decor en Nico Leunen de montage. De muziek is van de Britse groep Soulsavers en Stephan Vanfleteren nam voor het eerst de rol van setfotograaf op zich tijdens de opnames van 'Engel' in België en Senegal.  Regisseur Koen Mortier toont met deze poëtische film de wereld, dromen en angsten van Fatou en haar verhaal dat ze meemaakte met de wereldberoemde wielrenner. Ze leiden een vergelijkbaar leven: beiden geven het beste van zichzelf en hun lichaam om fans of klanten te verrukken. 

Regisseur Koen Mortier:

“Oostende is altijd belangrijk geweest voor mijn carrière. Als stagiair draaide ik er mijn eerste film 'Oostende',  een Franse film geregisseerd door Eric Woreth, met Thierry Arbogast als DOP en de Italiaanse schone Isabella Ferrari als hoofdactrice. Daarna kon ik volmondig op Oostende rekenen toen ik met mijn eerste film als regisseur aanklopte. Niet alleen tijdens het filmen van “Ex-Drummer" werden we door Peter Craeymeersch en zijn team onwaarschijnlijk geholpen, ook de première in Oostende was een onvergetelijk feest. Daarom voelt het openen van het Filmfestival van Oostende voor mij een beetje als thuiskomen en voor de zoveelste keer fungeert de stad als een mijlpaal in mijn leven. Wordt vervolgd!"

Synopsis

'Engel' volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Filmfestival Oostende: thuishaven voor Vlaams talent

Filmfestival Oostende legt al jaren een rode loper voor Vlaams talent en opent naar goede gewoonte met producties van eigen bodem. Door het succes van vorig jaar, worden opnieuw tegelijkertijd de deuren geopend van zowel Kinepolis Oostende als het Kursaal waardoor maar liefst 3.000 bezoekers zullen kunnen genieten van deze intense openingsfilm. 

De ticketverkoop voor beide zalen start vandaag! 

Een ticket voor de première in Kinepolis Oostende kost 10,50 euro, inclusief een drankje.
Daarnaast biedt Filmfestival Oostende dit jaar iedereen de kans om het exclusieve openingsgala als VIP bij te wonen in Kursaal Oostende! Naast de openingsfilm geniet je ook van de rode loper én een uitgebreide receptie voor en/of na de film, in aanwezigheid van de cast en crew.
Alle info omtrent de ticketverkoop vind je op www.filmfestivaloostende.be.

Filmfestival Oostende loopt van 7 t.e.m. 15 september.  Eerder werd al bekend gemaakt dat acteur Matteo Simoni de taak van Master van FFO op zich zal nemen.


'Engel' is een productie van Koen Mortier en Eurydice Gysel voor CZAR Film in coproductie met Eve Commenge voor Anonymes Films, Proximus, Telenet en de tv-zender Canvas. De Nederlandse coproducent is Marc Van Warmerdam voor Graniet Film. 'Engel' kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz en Screen Brussels. Verder investeerden ook het Nederlands Film Fonds (NFF) en BNP Paribas Fortis Film Finance als Belgische Tax Shelter-investeerder in de film. De film werd ook mogelijk gemaakt door talrijke donaties via het crowdfunding platform Ulule. 

Paradiso Filmed Entertainment brengt op 19 september de film uit in de Belgische zalen.

18 06 07 Engel Persdossier NL LR.pdf

PDF - 1.7 Mb

Poster Engel © Czar Film _ Stephan Vanfleteren.jpg

JPG - 685 Kb

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Lieselotte Olders

communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact