Koen De Bouw en nog meer Vlaams talent bevestigd voor Filmfestival Oostende

Bastaard wordt slotfilm FFO. Koen De Bouw stelt thrillerserie Grenslanders voor

Op zaterdag 7 september stelt Koen De Bouw de nieuwe één-reeks GRENSLANDERS voor in exclusieve avant-première. Hij speelt de hoofdrol naast de Nederlandse actrice, Jasmine Sendar, die hem samen met Wim Willaert en Sebastien Dewaele zal vergezellen op de rode loper. Op vrijdag 13 september zal De Bouw ook te zien in de thriller BASTAARD. De debuutfilm van Mathieu Mortelmans mag de 13e editie van Filmfestival Oostende afsluiten. Dit gebeurt in stijl en in aanwezigheid van de regisseur en de cast.

GRENSLANDERS


GRENSLANDERS is een achtdelige thrillerserie waarin Koen De Bouw de rol vertolkt van Bert, een psychiater uit Antwerpen, die samen met een rechercheur uit Rotterdam (Jasmine Sendar) moet proberen te achterhalen wat er met een zwaar getraumatiseerd meisje van Afrikaanse origine gebeurd is. De reeks is een unieke Belgisch-Nederlandse coproductie tussen Eyeworks (Peter Bouckaert) en Column (Chantal Van der Horst) en is dit najaar te zien op één (BE) & AVRO TROS (NL).  De regie is in handen van Erik de Bruyn (NL) en Hendrik Moonen (BE), naar een scenario van Erik de Bruyn (NL) en Rik D'hiet (BE). Naast de hoofdrollen van Koen De Bouw & Jasmine Sendar maken ook Wim Willaert, Sebastien Dewaele en Herwig Ilegems deel uit van de cast.

Op zaterdag 7 september (17u30) worden de eerste twee afleveringen vertoond in aanwezigheid van de regisseur (Erik de Bruyn) & de cast (Koen De Bouw, Jasmine Sendar, Wim Willaert, Sebastien Dewaele). Tickets zijn nu reeds te verkrijgen via de website van Filmfestival Oostende. 
 

BASTAARD SLOTFILM FFO

Naast GRENSLANDERS zal Koen De Bouw ook te zien zijn in BASTAARD, de debuutfilm van Mathieu Mortelmans. Deze psychologische thriller vertelt het verhaal van Daan, een zeventienjarige jongen die na de tragische dood van zijn oudere broer aan het hoofd komt te staan van een verscheurd gezin. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn kwetsbare moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden...

Regisseur Mathieu Mortelmans liet zich al opmerken met de kortfilms CHAMBRE DOUBLE, COMPLICES en LES NAUFRAGES. Hij zat ook in de regiestoel voor DE KROONGETUIGEN, VERMIST, DE BUNKER en GENT WEST.  BASTAARD is een productie van Marmalade Films. De film wordt gedragen door sterke vertolkingen van Spencer Bogaert (LABYRINTHUS, VINCENT, DE TWAALF), Tine Reymer (DE PREMIER, SALAMANDER) en nieuwkomer Bjarne Devolder.  Het scenario is van de hand van schrijversduo Jan Pepermans en Stefanie Vanhecke, die samen ook aan de wieg stonden van CHAUSSEE D’AMOUR.

Op vrijdag 13 september (19u45) kan u de avant-première bijwonen van BASTAARD, de slotfilm in aanwezigheid van de regisseur (Mathieu Mortelmans), cast (Bjarne Devolder, Lukas Bulteel,...) & crew (Stefanie Vanhecke, Jan Pepermans) 

 

Info en tickets op www.filmfestivaloostende.be

GL_TRAILER_V02_NLOT20190211.mp4

MP4 - 213 Mb

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact