Jean-Claude Van Damme is eregast op Filmfestival Oostende

Op zondag 9 september krijgt Jean-Claude Van Damme een ster op de dijk van Oostende!

Op zondag 9 september verwelkomt Filmfestival Oostende dé wereldster van alle actiefilms, nl. Jean-Claude Van Damme, op haar rode loper, naar aanleiding van zijn nieuwe film LUKAS. Ook Sam Louwyck en Kevin Janssens worden in Oostende verwacht. Zij vertolken immers ook een belangrijke rol in de film LUKAS,  in een regie van Julien Leclercq. Het filmfestival mocht al meermaals enkele grote sterren ontvangen.Zo passeerden in het verleden ook Adrian Brody, Pierce Brosnan of nog Evelyn Brochu en Dominic Cooper de rode loper, naast de vele andere nationale en internationale sterren. Jean-Claude’s naam wordt zondag 9 september vereeuwigd met een ster op de Walk of Fame op de zeedijk van Oostende.

Over de film LUKAS 

Deze Franse actiethriller van formaat vertelt het verhaal van buitenwipper Lukas, vertolkt door Jean-Claude Van Damme, die gedwongen wordt om samen te werken met de politie. Hij moet binnendringen in een gevaarlijke Nederlandse organisatie die geregeld geld witwast. Het is zijn laatste kans om het hoederecht over zijn 8-jarige dochtertje niet te verliezen. Vlaamse acteurs Kevin Janssens (Master FFO16) en Sam Louwyck hebben eveneens een belangrijke rol in de film en zullen de sterlegging en rode loper eveneens bijwonen. 

Wil je er bij zijn, bestel dan HIER al je tickets!

Over de carrière van JC Van Damme

JCVD heeft reeds een zeer indrukwekkend carrière opgebouwd. De Belg is niet enkel acteur maar ook producent, scenarist en regisseur. Door het Amerikaanse succes in 1988 van de film BLOODSPORT, breekt JCVD internationaal door en kreeg de film wereldwijd de status van echte cultfilm. Hij werkte samen met John Woo voor HARD TARGET, eveneens goed voor een hit aan de kassa. In de jaren ‘90 speelt JCVD zowel in, NOWHERE TO RUN, UNIVERSAL SOLDIER, KICKBOXER en TIMECOP en een heleboel andere films, die stuk voor stuk internationaal uitgroeien tot gigantische kaskrakers.

In 2008 weet JCVD zowel het publiek als de critici te charmeren met het zelf relativerende JCVD. Zijn performance werd gezien als de tweede beste performance in 2008 in Time Magazine (na Heath Ledger als The Joker in THE DARK NIGHT). Verder was hij ook te zien in THE EXPENDABLES 2, KUNG FU PANDA, en ENEMIES CLOSER. Maar de carrière van The Muscles from Brussels stopt niet enkel bij film. In 2013 ging de succesvolle Volvo reclame viral waar JCVD een ‘epic split’ uitvoerde, goed voor maar liefst 90 miljoen views online. Daarnaast was hij ook te zien in de reeks Jean Claude Van Johnson, geregisseerd door niemand minder dan Ridley Scott.

Walk of Fame

Met een carrière die maar niet lijkt te stoppen is het dan ook vanzelfsprekend dat JCVD een ster krijgt op de Oostendse Walk of Fame. Iedereen kan de sterlegging bijwonen op zondag 9 september om 19u00 op de zeedijk ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen!

 

PERSVISIE van de film op vrijdag 10 augustus om 10u in UGC de Brouckère, Brussel.Release : 22/08/2018 (distributeur : Vertigo Films Distribution)

 

VRAAG NU JE FESTIVAL ACCREDITATIE AAN!

Op vrijdag 7 september start de twaalfde editie van het Filmfestival Oostend met Matteo Simoni als Master. Graag verwelkomen wij u op de rode loper en op onze filmvoorstellingen.

Gelieve daarom alvast uw accreditatie aan te vragen via deze link. https://www.filmfestivaloostende.be/accreditaties/​

De aanvragen worden afgesloten op 3 september 2018. Een bevestigende mail volgt later. 

We hopen u te mogen begroeten op één van onze sterleggingen, rode lopers, of de uitreiking van De Ensors. 

Het festivalteam

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact