Iedereen zen voor de vertoning van "Walk with Me" tijdens FFO17!

Filmfestival Oostende vertoont op zondag 10 september de documentaire "Walk With Me" in avant-première en heeft hierbij nog een aantal leuke verrassingen in petto: een gratis initiatie QiGong en de aanwezigheid van enkele monniken uit de film. 

WALK WITH ME is een prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester THICH NHAT HANH. Hij woont samen met andere zen boeddhistische monniken en nonnen in Plum Village, een gemeenschap in Zuid-Frankrijk. Zij hebben hun aardse bezittingen opgegeven en hun leven gewijd aan de kunst van mindfulness. Drie jaar lang worden hun levens gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie.

Dit wonderlijk verhaal wordt verteld door niemand minder dan de charismatische Benedict Cumberbatch.

FFO vertoont de documentaire op zondag 10 september om 17u00 in avant-première. 

Initiatie QI GONG

Voor de vertoning van de film organiseert De Loft Oostende een gratis initiatie QiGong met zicht op zee! Iedereen kan hier aan deelnemen!

QiGong is een martiale en energetische discipline die als doel heeft het lichaam te versterken en te revitaliseren. Ze bestaat uit harmonieuze lichaamsbewegingen uitgevoerd in geconcentreerde rust. De eenvoudige oefeningen hebben een groot effect, omdat ademhaling, beweging en geestelijke concentratie harmonieus samenwerken. QiGong werkt als een subtiele transformatie.

Lesgever: Frédéric Duribreux

Locatie: Thermae Palace – zaal Boudewijn

Uur: 15u30 – 16u30 (net voor de vertoning van de film)

ONTMOET DE MONNIKEN UIT DE FILM

Enkele monniken uit het wereldberoemde klooster van zenboeddhist Thich Nhat Hanh zijn speciaal voor de avant-première van "Walk With Me" naar Oostende gekomen!

Het publiek kan deze charismatische personen ontmoeten op de Qi Gong sessie of voor de vertoning van de film en zo meer leren over hun intrigerende levenswijze!

Alle info, tickets en inschrijving vind je hier

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact