Gouden Film Award voor "Sinterklaas en de wakkere nachten"

Na vier programmatieweken heeft “Sinterklaas en de Wakkere Nachten” de kaap van 100.000 bezoekers ruimschoots bereikt. Kapitein Paelinckx, Professor Herman Van den Uytleg, Conchita Garcia en Ramon Iglesias zijn gelukkig opnieuw in het land en konden zodoende zelf de Gouden Filmprijs in ontvangst nemen.

De Gouden, Platina en Diamanten Award voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers werden voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door Filmfestival Oostende, met de steun van het VAF/Filmfonds

"Sinterklaas en de wakkere nachten" werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen enkwam tot stand met de medewerking van Jan Decleir,Frans Van der AaPieter EmbrechtsLucas Van den EyndeEls DottermansWarre BorgmansAdriaan Van den HoofJonas Van GeelEvelien BosmansKarlijn Sileghem en vele anderen.  

Het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ is een samenwerking van Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet, Screen Flanders, VAF en Kinepolis Film Distribution (KFD) die de film sinds 24 oktober in de bioscopen verdeelt.

 

 

Lieselotte Olders

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact