Gala van de Ensors op Filmfestival Oostende met o.a. Jef Neve, Tine Embrechts en Maaike Cafmeyer!

Oostende maakt zich op voor een grootse Ensorshow!

Zaterdag 16 september vindt op de laatste dag van de 11de editie van Filmfestival Oostende het Gala van de Ensors plaats. Kursaal Oostende maakt zich op om niet minder dan 1000 prominenten uit het Belgische filmberoep te ontvangen voor de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen. Maaike Cafmeyer, Tine Embrechts en Jef Neve zullen alvast van de partij zijn om van het Ensorgala een fantastische show te maken!   

Dit jaar strijden niet minder dan 26 Vlaamse films en coproducties, met Wallonië en Nederland, voor een Ensor. De lange lijst films, die de jury dit jaar heeft beoordeeld, geeft opnieuw een duidelijk signaal dat de Vlaamse audiovisuele sector haar creatieve en productieve opmars van de laatste jaren verderzet. De Ensors zijn de enige Vlaamse Filmprijzen, die de sector een welverdiende bekroning op hun werk bieden.

Maaike Cafmeyer en een zwangere Tine Embrechts verzorgen aanstaande zaterdag de presentatie van het Gala. Kledingpartner van het festival, Terre Bleue, ontwierp speciaal voor het Gala voor hen beiden een jurk op maat. 

Onder meer Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel, Sven Gatz, VUB-rector en voorzitter van de Ensor jury Caroline Pauwels, VAF - intendant Pierre Drouot en regisseur Michaël R. Roskam, zullen samen met de andere juryleden in 17 categorieën de Ensors uitreiken. 

Ook  pianist/componist Jef Neve is van de partij. Vorig jaar maakte hij nog deel uit van de Ensor jury en dit jaar zorgt hij voor de muzikale omlijsting van het Gala met enkele nummers uit zijn laatste album "Spirit Control". 

Het Gala van de Ensors vindt plaats op zaterdag 16 september om 20.00 uur in het Kursaal Oostende. 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact