Filmfestival Oostende verwelkomt veel internationaal en nationaal talent

Jürgen Vogel, Marie Bach Hansen en Lynn Van Royen voor THE TEAM 2 en Søren Malling voor de film REDBAD

Deze twaalfde editie van het Filmfestival Oostende staat helemaal in het teken van de rode loper. Nog nooit eerder mocht het filmfestival zoveel nationaal en internationaal talent verwelkomen. Naast Jean-Claude Van Damme en Rupert Everett, die hun komst vorige week bevestigden, kan Filmfestival Oostende ook met trots volgende namen toevoegen aan haar gastenlijst: voor The Team 2 komen de Duitse acteur Jürgen Vogel en de Deense actrice Marie Bach Hansen, maar ook Lynn Van Royen, Soufiane Chilah, Tom Vermeir, samen met regisseur Kasper Gaardsøe. De Belgische première van de Nederlandse film Redbad van regisseur Roel Reiné wordt voorgesteld in aanwezigheid van o.m. de Deense acteur Søren Malling, de Nederlanders Loes Haverkort, Teun Kuilboer en Lisa Smit.  Regisseur Bille August komt op zaterdag 8 september zijn film Eleanor & Colette voorstellen. 

THE TEAM 2

Het tweede seizoen (aflevering 1 & 2) van de Europese tv-serie The Team gaat op maandag 10 september in première op Filmfestival Oostende in aanwezigheid van de Europese en Belgische cast. Jürgen Vogel is op dit moment één van de grootste acteurs in Duitsland. Nationaal wist hij zijn status als topacteur vast te leggen door de film Die Welle, die ook internationaal erkenning kreeg. Daarnaast is Vogel ook te zien in verschillende Hollywoodproducties zoals o.a. Iceman. De  Deense actrice Marie Bach Hansen was te zien in Borgen en ze vertolkte de hoofdrol in The Legacy. Het tweede seizoen van The Team is een meeslepende crimi - serie met dit keer Lynn Van Royen (“Beau Séjour”) in de hoofdrol als rechercheur Paula Liekens. Ook andere Belgische acteurs zoals Soufiane Chilah (Dode Hoek), Tom Vermeir (Belgica, Seule à mon mariage), Joren Seldeslachts (Spitsbroers), Nora Gharib (Patser) en Lucas Van den Eynde passeren de revue. Op maandagavond krijgt de ploeg van The Team ook een ster op de zeedijk van Oostende. 

BILLE AUGUST

Het FFO verwelkomt daarnaast ook twee andere grote namen uit Denemarken. Enerzijds komt Bille August zijn film Eleanor & Colette voorstellen. Billie August behoort tot het select groepje regisseurs dat tweemaal (!) de Gouden Palm won. In 1987 kreeg hij de prijs in Cannes voor zijn film Pelle the Conqueror. Voor deze film ontving hij ook een Academy award en een Golden Globe. In 1992 werd hij opnieuw bekroond met een Gouden Palm voor zijn film The Best Intentions. Zijn nieuwste film, Eleanor & Colette, belooft wederom een tour de force te worden, dit keer ook met een Vlaamse toets. Oscarwinnares Hilary Swank speelt een vastberaden advocate in San Francisco die een einde aan het wangedrag in een psychiatrische instelling wil maken. In deze film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, raakt ze bevriend met de excentrieke patiënte Eleanor meesterlijk vertolkt door Helena Bonham Carter. Een pakkend rechtbankdrama over mentale gezondheid en doorzettingsvermogen. Vlaamse acteertrots Johan Heldenbergh (Master FFO13) speelt Swanks trouwe levenspartner. De film wordt zaterdagavond 8 september op Filmfestival Oostende geprogrammeerd.

REDBAD

Voor de Nederlands – Belgische film REDBAD komt acteur Søren Malling langs om zijn film voor te stellen, samen met de Nederlandse cast Loes Haverkort, Teun Kuilboer en Lisa Smit. Malling is een Deense acteur die bekend is van populaire series als Borgen en The Killing. Naast Malling spelen o.a. ook Huub Stapel, René Soutendijk, Birgit Schuurman, Jonathan Banks en een heleboel Vlaamse acteurs mee, o.m. Tibo Vandenborre, Gène Bervoets, Daphne Wellens, Pieter Embrechts en Flor Decleir. REDBAD is de tweede film in het drieluik van odes aan iconische Nederlandse helden. Na MICHIEL DE RUYTER is nu Redbad aan de beurt, de Middeleeuwse koning van Friesland die het christendom vijandig gezind was. Regisseur Roel Reiné toont op bombastische wijze de strijd van de vrije, heidense Friezen tegen de gekerstende Franken. Een historische, epische film met Hollywoodallures, opgenomen in het Nederlandse Eindhoven en het Belgische Bouillon. De film werd bovendien mee geproduceerd door productiehuis Bulletproof Cupid (Cloudboy). REDBAD gaat op vrijdag 14 september in Belgische première op Filmfestival Oostende en maakt deel uit van de internationale  LOOK!-competitie.

De volledige programmatie van Filmfestival Oostende wordt op maandag 20 augustus bekend gemaakt en tickets zijn vanaf dinsdag 22 augustus te koop. 

 

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact