Filmfestival Oostende verwelkomt nationaal en internationaal talent!

Geen Filmfestival Oostende zonder filmsterren en ook op deze elfde editie kunnen we met trots enkele belangrijke gasten verwelkomen. Nog voor het feestelijke Openingsgala in Kinepolis Oostende en Kursaal Oostende goed en wel start, zullen al drie belangrijke sterren worden uitgereikt op de Oostendse Zeedijk. Vrijdag worden zowel artistieke duizendpoot Wim Opbrouck, als ‘Cargo’-regisseur Gilles Coulier en acteur Sam Louwyck op de Zeedijk vereeuwigd. 

De Koningin der badsteden legt niet alleen nationaal talent in de watten, maar Filmfestival Oostende maakt zich ook op om een aantal internationale gasten hartelijk te ontvangen.

Het eerste weekend  gaat alle aandacht naar de ‘Outstanding Achievement’ voor de acteerprestaties van actrice Viviane De Muynck in o.a. ‘Sprakeloos’ in een regie van Hilde Van Mieghem. Deze uitreiking zal ook met een ster bezegeld worden.  Ook zaterdag 9 september mag de Nederlandse actrice Maria Kraakman van de film ‘In Blue’ het zand weghalen van haar ster. Zij is aanwezig in het kader van een nieuw samenwerkingsverband met het Filmfestival ‘Film by the Sea’ in Vlissingen, Nederland, dat ook al gastland is van deze FFO17 - editie. De Hongaarse Kornél Mundruczo, regisseur van ‘Jupiter’s Moon’ die mee strijdt in de internationale LOOK! –competitie, wordt eveneens zaterdag met een ster geëerd.

Op de eerste zaterdagavond van het festival (9 sept.) presenteert Filmfestival Oostende met trots de één–reeks ‘Tytgat chocolat’ in aanwezigheid van de cast, waaronder Wim Opbrouck. Stijn Coninx is zondag aanwezig bij de voorstelling van een gerestaureerde versie van zijn Oscargenomineerde film ‘Daens’.  Ook Johan Leysen krijgt een ster voor  ‘Outstanding Achievement’. Tenslotte schuift ook Joel Hopkins aan voor een sterlegging. Hij is de regisseur van ‘Hampstead’, die ook geprogrammeerd staat op het festival. Gastheren Wim Opbrouck en Wilfried de Jong gaan het filmduel der lage landen aan in de talkshow ‘rundskop met turks fruit’ en worden hiervoor bijgestaan door Monic Hendrickx, Jan Verheyen, Martin Koolhoven en Barbara Sarafian.

Maandag 11 september wordt het uitkijken naar de Belgische première van de theatershow Ogen Open. Daarin laat Hans Aarsman het Vlaamse publiek meekijken naar een verrassende selectie uit zijn collectie film- en videofragmenten. Indringend en onderhoudend wordt hij aan de tand gevoeld door Rick De Leeuw. Bij de Belgische première van ‘Waldstille’ zal acteur Thomas Ryckewaert aanwezig zijn. Dinsdag 12 september staat er een sterlegging van Heleen Van Royen op het programma. Zij komt haar documentaire ‘Het doet zo zeer’ over haar dementerende moeder voorstellen. Woensdagavond 13 september is het Ladies Night met veel schoon volk op de rode loper. Gastvrouw Sandra Bekkari zorgt voor de nodige gezonde Sana –versnaperingen.

Vrijdag 15 september maakt het Filmfestival Oostende zich op voor haar slotfilm, ‘Alleen Eline’, waarbij o.a. Line Pillet en Joren Seldeslachts op de rode loper passeren.  Op zaterdagnamiddag 16 september staat de première van de nieuwe televisieshow 'It’s Showtime' van Bart De Pauw op het programma. Deze bende acteurs zullen alvast te zien zijn op de rode loper, nl. Ella-June Henrard, Kevin Bellemans, Stijn Stevaert, Anne Laure Vandeputte, Thomas De Smet en Tom Audenaert.

Het einde van het filmfestival wordt traditioneel afgesloten met een spetterende Ensorshow, die opgewacht zal worden door de beau monde van de Vlaamse filmindustrie. Talrijke filmprofessionals worden verwacht voor de uitreiking van dé Vlaamse Filmprijzen. Voor de genomineerden wordt het in ieder geval nagelbijtend afwachten wie een Ensor mee naar huis mag nemen.

Het volledige schema van de activiteiten vindt u in bijlage.

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact