Filmfestival Oostende stunt met dubbele première in Kinepolis én Kursaal van de openingsfilm ​ ‘Everybody Happy’ van Nic Balthazar

Op vrijdag 9 september opent Everybody Happy, de nieuwe film van Nic Balthazar, de 10de editie van Filmfestival Oostende in het Kursaal van Oostende, dat voor de gelegenheid omgebouwd wordt tot ‘Kinepolis Kursaal’.  Nooit eerder werd het prestigieuze Kursaal opengesteld voor een filmvertoning, maar voor deze 10de feesteditie worden alle registers opengetrokken. ‘Kinepolis Kursaal’ zal plaats kunnen bieden aan 2.000 genodigden. Het is dan ook de eerste keer dat een Vlaamse film in een zaal met een dergelijke capaciteit in première gaat. Daarnaast zal de film eveneens aan het publiek voorgesteld worden in verschillende zalen van het Kinepolis complex van Oostende.   

De eerste beelden van Everybody Happy zijn zopas verspreid. Na Ben X en Tot Altijd geeft de trailer een voorproefje van wat alweer een originele film over een actueel maatschappelijk thema belooft te worden. 

De trailer is hier te ontdekken.

“Een film maken vergelijkt men vaak met een kind ter wereld brengen.  Het was alvast een lekkere copulatie", lacht regisseur Nic Balthazar.  “Een bevalling in aanwezigheid van 2.000 mensen lijkt me dan ook absoluut een spannende gedachte.  En daarbij hoop ik uiteraard dat everybody even happy zal zijn met de film als wij dat nu al zijn.”

Everybody Happy vertelt het verhaal van Ralph Hartman (Peter Van den Begin), een succesvolle komiek die vecht met zijn ergste vijand: zichzelf. 

Naast Peter Van den Begin zien we ook Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Jeroen Leenders, Rik Verheye, Leen Dendievel, Kamal Kharmach en Veerle Malsschaert in de voornaamste rollen.  De soundtrack  is van de hand van Henny Vrienten (Doe Maar) en Triggerfinger, de cinematografie van de film is van Robrecht Heyvaert (Image, D’Ardennen, Black, Dode Hoek).

Everybody Happy is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar en wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Entre Chien et Loup, Kaap Holland Film, één en SCIO Productions.  De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution, de Franse gemeenschap, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds.  Filmverdeler is KFD (Kinepolis Film Distribution) die de film op 28 september in de zalen brengt.  

Wie na het zien van de trailer er als eerste bij wil zijn, kan nu al een ticket kopen voor de voorstelling in Kinepolis Oostende op www.filmfestivaloostende.be.

Gudrun Burie

PR Filmfestival Oostende

Peter Craeymeersch

Gedelegeerd bestuurder

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact