Filmfestival Oostende stevent af op een record editie

Ook de tweede helft van de week wordt opmerkelijk!

De 12e editie van Filmfestival Oostende heeft er een succesvolle eerste helft opzitten. Uitverkochte zalen en groots nationaal en internationaal talent veroveren de badstad. De combinatie van het contact met filmsterren en veel variatie in de programmatie op Filmfestival Oostende maakt cinema weer aantrekkelijk bij het brede publiek, zo lijkt het wel!

Met een uitzonderlijk openingsweekend, gevuld met Jean-Claude Van Damme, Matteo Simoni, Will Tura en Bille August behoudt  FFO zijn momentum tijdens de tweede helft van het festival. Maandag ontving het festival de cast van The Team 2 met oa. Lynn Van Royen, Marie Bach Hansen en Jürgen Vogel. Rupert Evertt kwam dinsdag zijn nieuwe film The Happy Prince voorstellen en kreeg daarbij een ster op de zeedijk.

Ook de tweede helft van het festival blijft nationaal en internationaal talent aanbieden. Woensdag komt de cast en crew van 'Wij' hun veelbesproken film voorstellen en donderdag is het de beurt aan Belgisch filmicoon Harry Kümel voor een Lifetime Achievement Award waarbij zijn cultfilm Daughters of Darkness mét bijhorende soundtrack wordt voorgesteld. Vrijdag, slotavond, verwelkomen we de cast van het episch drama Redbad, maar ook Matthias Schoenaerts voor de première van Frères Ennemis. Daarenboven komt ook Robbe De Hert zijn droomproject "Hollywood aan de Schelde" in première voorstellen. Het einde van het festival gaat gepaard met de gala ceremonie van De Ensors. 

Naast de aanwezigheid van grote sterren, komt ook het publiek massaal naar de cinema. Uitverkochte zalen van zowel kleine als grote producties zijn een constante doorheen het festival. Halfweg is de balans uiterst positief, er is bijzonder veel interesse om naar de bioscoop te gaan deze week in Oostende. Daarenboven is het ook opmerkelijk dat de LOOK! jury van het filmfestival all-female is, met Marijke Pinoy, Josefin Asberg, Monic Hendrickx, Dinara Drukarova en Ineke Kanter. Een unicum in het Vlaamse filmfestival landschap en een bijzonder goede evolutie!

Het Filmfestival van Oostende loopt nog tot en met 15 september.

 

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact