Filmfestival Oostende programmeert elf kortfilms in avant-première!

Tijdens Filmfestival Oostende (8 t.e.m. 16 september 2017) zullen elf kortfilms in avant-première vertoond worden. Een aantal van deze films kwam tot stand dankzij de steun van de stad of het festival. Door de jarenlange ondersteuning werpt deze investering nu ook zijn vruchten af. Na de financiële steun, is het tijd om deze gloednieuwe kortfilms op een waardig filmscherm aan het grote publiek te tonen. Filmfestival Oostende is dan ook bijzonder trots dat ze vandaag ook haar steentje kan bijdragen aan het talent van morgen. Alsook bieden we aan platform aan twee reeds gevestigde regisseurs, Senne Dehandschutter en Domien Huyghe, die aan het FFO publiek hun nieuwste kortfilm voorstellen. 

Vorig jaar kregen de genomineerde studenten tijdens de vijfde studentencompetitie – in samenwerking met enerzijds de filmscholen KASK, RITCS en LUCA en anderzijds partners als Sabam, Telenet, Shorts TV, Eyeworks en Filmmore – een productiepremie gaande van 1000 euro voor elke genomineerde tot 5000 euro voor de winnaar en 2500 euro voor de tweede en derde plaats.De winnaars van vorig jaar kunnen dit jaar met trots hun kortfilm in avant-première voorstellen op het festival. Daartoe behoren: Diëgo Nurse met Hugs & Hurricanes, Mattijs Driessen met Krakeel, Justine Cappelle met Maregrave, Sophie Kurpershoek met Al is het maar voor even en Michiel Dhondt met Poor Kids. Kate Voet presenteert haar eerdere werk Les homards immortels

Daarnaast werden de volgende films met de steun van de Stad Oostende gerealiseerd: ‘anders’ van Rutger Denaet en Take Good care of my baby van Nicolas Daenens.

Ook Oosteroever van Quinten Wyns staat op het programma. Deze kortfilm werd volledig in Oostende gedraaid. 

Tot slot zullen ook Maverick van Domien Huyghe in een productie van Earlybirds Films en Lost in the Middle van Senne Dehandschutter in een productie van Zodiak, vertoond worden op het witte scherm. Ook al hebben deze producties geen specifieke band met Oostende, ze zijn meer dan de moeite om aan het lijstje toe te voegen.

Dit is de volledige lijst van kortfilms.

 

 • Krakeel – Mattijs Driesen
 • Poor Kids – Michiel Dhondt
 • Al is het maar voor even – Sophie Kurpershoek
 • Maverick – Domien Huyghe
 • Les homards immortels – Kate Voet
 • Hugs and Hurricanes – Diego Nurse
 • ‘anders’ – Rutger Denaet
 • Oosteroever – Quinten Wyns
 • Maregrave – Justine Chappelle
 • Take Good care of my baby – Nicolas Daenens
 • Lost in the Middle– Senne Dehandschutter

De kortfilms worden vertoond voor een langspeelfilm of als een op zichzelf staande première.

Ook de promospot van het festival werd gemaakt door een beloftevolle regisseur, nl. Anthony Schatteman die eerder ook al de kortfilm ‘Dag Vreemde Man’ regisseerde. Hij ging samen met Wim Opbrouck op stap op zoek naar de ultieme uitdaging als acteur. Het resultaat is een mooie cinematografisch ode aan de zee en het nachtleven van Oostende. ‘Dag Vreemde Man’ wordt ook opgenomen in het programma.

Het festival kijkt nu al uit naar de langspeelfilms die deze regisseurs hopelijk zullen maken zodat we ze opnieuw kunnen verwelkomen tijdens het festival.

De films kunnen ook met de Festivalpas bekeken worden voor de democratische prijs van 30 euro voor alle films.

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact