Filmfestival Oostende mikt op begin maart

Vorige week besliste het Overlegcomité dat bioscopen, theater- en concertzalen gesloten moesten worden. Als rechtstreeks gevolg hiervan kon ook Filmfestival Oostende (FFO), dat gepland stond van 21 tot en met 29 januari, niet doorgaan. Dinsdag schorste de Raad van State deze beslissing. Snel kwam de vraag of FFO dan toch op de geplande datum kon plaatsvinden. De oprukkende omikronvariant zorgt echter voor te veel onzekerheden waardoor de Raad van Bestuur van FFO de weloverwogen beslissing heeft genomen om het festival uit te stellen naar begin maart.

Na het heuglijke nieuws dat de bioscopen en theaterzalen terug open mogen, heeft ook Filmfestival Oostende onderzocht of het festival toch in januari kon plaatsvinden, zoals initieel gepland. Een uitgebreid overleg met alle betrokken partijen en een analyse van de huidige situatie wijzen echter uit dat een negendaags filmfeest in januari organiseren te risicovol is. Experten geven aan dat de snel oprukkende omikronvariant een vijfde golf kan veroorzaken, met een piek die verwacht wordt rond de oorspronkelijke periode van het festival.

“We zijn heel tevreden met de beslissing om bioscopen, theaterzalen en cultuurhuizen terug te openen, maar FFO toch laten plaatsvinden op de initiële datum houdt te veel risico’s in. Er is nog veel onzekerheid over hoe zwaar de aangekondigde vijfde golf zal zijn en welke invloed die zal hebben op de zorgsector. Ook over eventuele toekomstige maatregelen heerst veel onduidelijkheid. We hebben daarom beslist om onze streefdatum van begin maart aan te houden. We pleiten ervoor om perspectief te krijgen door middel van een coronabarometer, die ons een duidelijke inschatting kan geven welke maatregelen wanneer van kracht zijn. Vorige week werd onze stop-knop abrupt ingedrukt. Nu zouden we weer kunnen starten, maar zijn de toekomstige maatregelen één grote onbekende. Vandaag iets beslissen over de omstandigheden waarin een evenement kan doorgaan, is immers als een quizvraag beantwoorden met een gok.” - Artistiek Directeur Peter Craeymeersch 

Als streefdatum heeft FFO momenteel begin maart voor ogen. FFO gaf eerder al mee dat het programma behouden wordt en zowel de Jamies als de Ensors mee verhuizen.

#FFO #FFO22 @filmfestivaloostende

www.filmfestivaloostende.be

Volg Filmfestival Oostende op Instagram - Facebook - Twitter - YouTube - TikTok

Filmfestival Oostende

Pers, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact