Filmfestival Oostende blikt terug op fantastische editie met als maar meer bezoekers!

750 festivalpassen en 38.000 bezoekers!

Gisterenavond is de elfde editie van Filmfestival Oostende afgesloten met een glamoureuze Ensorshow waar vooral ‘Home’ van Fien Troch veel nominaties wist te verzilveren. Ondertussen is het festival een vaste waarde geworden binnen de Vlaamse filmindustrie maar krijgt ze ook meer en meer internationale erkenning van filmmakers die graag te gast zijn. Met een continue stijging, in zowel de ticketverkoop als de de verkoop van festivalpassen, blikt Peter Craeymeersch, artistiek directeur van het festival, tevreden terug. Dit jaar vonden maar liefst 38.000 bezoekers de weg naar het festival.

Negen dagen lang stond Oostende weer helemaal in het teken van de zevende kunst.

“Het is een duidelijke trend, dat meer en meer mensen het festival, in al zijn variatie, ontdekken”, zegt Peter Craeymeersch, die opgetogen is over de stijgende bezoekersaantallen. 

Zo werden 750 festivalpassen verkocht en passeerden maar liefst 38.000 mensen langs de rode loper en de andere festival-locaties om de gevarieerde programmatie te bekijken. We proberen met het festival filmmakers en bezoekers dichter bij elkaar te brengen en dat maakt het festival o.i. zo aantrekkelijk. “

Daarom werd ook tijdens het festival aangekondigd dat vanaf 14 oktober het festival zelf een heuse ‘eigen filmzaal’ ter beschikking heeft in Kinepolis Oostende, met de bedoeling om er vooral aandacht te schenken aan de auteursfilm.  Er werd trouwens online een wedstrijd gelanceerd waarbij het filmfestival de Oostendenaar optrommelt om een naam voor te stellen voor de zaal. Deze oproep loopt nog tot maandag 18 september.

Dit jaar was Nederland gastland van het festival waardoor veel Nederlandse filmcollega’s afzakten naar Oostende. Ook de Vlaamse filmberoep-dag, de Flanders Film Meeting,  stond in het teken van coproducties met Nederland. Door de positieve reacties, zal een nauwe samenwerking met Nederland vanaf volgend jaar een vast gegeven zijn.

Met een bijzonder kwalitatieve filmselectie in de internationale LOOK – en TASTE OF EUROPE – competities, kon Filmfestival Oostende ook uitpakken met enkele pareltjes met internationale festival-allure die op zeer veel bijval konden rekenen bij de bezoekers.

Dit jaar werd ook de look en feel van het festivalcafé helemaal opgefrist. Door de fantastische samenwerking met de hotelschool van Koksijde, kon elke bezoeker genieten van een heerlijke verse keuken, waar hun inspiratie voor de zee nooit ver weg was.

Tot slot, bleek Wim Opbrouck de perfecte Master voor het festival, die zijn functie met de nodige passie heeft uitgevoerd en alomtegenwoordig was op allerhande festival activiteiten. Zijn artistieke bijdrage aan het festival was een absolute meerwaarde voor deze elfde editie.

De data voor de volgende editie liggen ondertussen al vast. Van 7 september 2018 tot 15 september 2018 zal de twaalfde editie plaats vinden. FFO dankt al haar partners en medewerkers om dit verhaal al weer tot een schitterende einde te brengen.
 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact