#FFO16 verwelkomt gelauwerd regisseur Jaco Van Dormael

Filmfestival Oostende werkt ook dit jaar nauw samen met het Festival Internationale du Film Francophone (FIFF) van Namen. Met dit uitwisselingsproject worden Franstalige films voorgesteld in Oostende, terwijl een selectie van Vlaamse films de taalgrens oversteken.

Met trots kondigt FFO16 de komst van gelauwerd regisseur Jaco Van Dormael aan op 12 september. Om 18.00 uur wordt de regisseur geëerd met een ster op onze walk of fame op de Albert I promenade en vervolgens kan je om 20.00 uur, in zijn aanwezigheid, genieten van zijn geprezen langspeelfilm Le tout nouveau testament.

Van Dormaels eerst langspeelfilm, Toto le héros, verscheen in 1991. Hiermee won Van Dormael dat jaar de César voor Beste buitenlandse film én de Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes. In 1996 ontving hij de Plateauprijs voor Le huitième jour, die ook genomineerd werd voor een Golden Globe. Zijn derde langfilmproductie, Mr. Nobody, dateert uit 2009.

De Belgische Oscar-inzending, Le tout nouveau testament is een surrealistische komische film uit 2015 van Jaco Van Dormael die het verhaal vertelt van God die met zijn 10jarige dochter en echtgenote in hartje Brussel woont. Hij bezorgt met een sadistisch genoegen van achter zijn computer de mensen allerlei soorten groot en klein leed, tot zijn dochter in opstand komt…

Onder andere acteurs Catherine Deneuve, Benoît en Yolande Moreau zetten een topprestatie neer. De film werd geselecteerd voor de Quinzaine des réalisateurs tijdens het 68e filmfestival van Cannes in 2015 en won Beste film, Beste regisseur, Beste filmmuziek en Beste scenario voor de Margritte du Cinéma.

WANNEER? 12 september, sterlegging om 18:00 uur // filmvoorstelling om 20:00 uur
TICKETS

 

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Lieselotte Olders

Filmfestival Oostende

Peter Craeymeersch

Gedelegeerd bestuurder, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact