FFO zoekt juryleden voor de Taste of Europe competitie!

FFO zoekt juryleden voor de Taste of Europe competitie!

Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe wil Filmfestival Oostende hier verandering in brengen.
We tonen een brede selectie van Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en daarom ons Taste of Europe label krijgen.

10 films dingen mee naar de prijs voor Beste Taste of Europe Film.
De jury wordt samengesteld uit een brede selectie van filmliefhebbers van alle leeftijdscategorieën.

PUBLIEKSJURY

De publieksjury bestaat uit 10 personen en een voorzitter. Vorig jaar was dat niemand minder dan acteur en zanger Sebastien Dewaele!

De publieksjury beslist mee welke film de prijs voor Beste Taste of Europe Film verdient!

De jurering vindt plaats van zaterdag 9 september tot donderdag 14 september (steeds rond 20.00 uur). Als jurylid betaal je geen toegangsticket en kom je dus helemaal gratis naar de 10 films kijken! Na de film volgt telkens een korte bespreking met de voorzitter.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 15 september in Kinepolis Oostende.

WAT MOET JE DOEN?

Schrijf je eigen filmrecensie over de film “Sprakeloos” van Hilde Van Mieghem. De recensie mag max. 500 woorden lang zijn.
Zend je recensie voor 30 april 2017 in via dit formulier.
Op basis van de inzendingen kiest FFO de 10 juryleden.

“Sprakeloos” komt op 15 maart in de zalen, maar op zaterdag 11 maart organiseert Filmfestival Oostende een exclusieve avant-première in Kinepolis Oostende, in aanwezigheid van auteur Tom Lanoye en regisseur Hilde Van Mieghem 

Over Filmfestival Oostende

13 jaar Filmfestival Oostende

FFO heeft dertien edities lang plaatsgevonden in september. Om zowel inhoudelijk als qua capaciteit te kunnen groeien verhuist het festival naar januari 2021. Centraal in het film- en awardseizoen hopen we nog beter te kunnen inspelen op de vraag van ons publiek.

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van De Ensors, de Vlaamse filmprijzen. Vanaf 2021 vinden voor het eerst de uitreiking van De Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 


Filmfestival Oostende
Koningin Astridlaan 12
p/a Monacoplein 2
8400 Oostende