Expo "INSIDE CARGO"

Foto's van Gilles Couliers "Cargo" door Kris Dewitte zijn vanaf 1 september te zien aan de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende

Op vrijdag 1 september om 11u, een week voor de officiële opening van het Filmfestival Oostende, wordt de foto-expo 'Inside Cargo' ingehuldigd aan de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende. Tot en met 18 september kan iedereen daar in openlucht en op groot formaat de foto's bewonderen die Kris Dewitte nam op de set van 'Cargo', begeleid door teksten van regisseur Gilles Coulier die een unieke blik achter de schermen bieden. De inhuldiging op 1 september zal gebeuren in aanwezigheid van Coulier, Dewitte, en directeur van het Filmfestival Oostende Peter Craeymeersch. Begin november worden de foto's en teksten ook in boekvorm uitgebracht. 

Fotograaf Kris Dewitte (°1967, Veurne) bouwde een stevige reputatie op binnen de internationale film scene. Jarenlang portretteerde hij op een indrukwekkende manier zowel acteurs, DOP’s, componisten als regisseurs, en maakte stills op meer dan 200 (inter)nationale filmproducties. Iconen zoals Joseph L. Mankiewicz, Martin Scorsese, Akira Kurosawa, Francis Coppola, David Lynch, Roger Deakins, Ennio Morricone, Steve Buscemi werden door Kris gefotografeerd. Hij werkte samen met Dries Van Noten, dEUS, Cliff Martinez en Dita Von Teese. In 2002 was hij gastfotograaf op het Knokke Fotofestival en in 2010 stelde hij tijdens Filmfestival Oostende tentoon in de Japanse tuin met ‘Set & Still’.
 
Regisseur Gilles Coulier (°1986, Brugge) studeerde film aan de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel. Na drie succesvolle kortfilms, ‘IJsland’, ‘Paroles’ en ‘Mont Blanc’, bekroond met twee selecties voor het Film Festival van Cannes, maakte hij de alombekende reeks ‘Bevergem’. Zijn liefde voor de stad Oostende, die al duidelijk werd in zijn kortfilms, bracht hem voor de langspeelfilm ‘Cargo’ naar de wereld van de visserij. ‘Cargo’ is de vijfde samenwerking tussen Gilles Coulier en Director of Photography David Williamson (°1983, Antwerpen).
 
Inside Cargo zal vanaf begin november ook in boekvorm in de rekken liggen, uitgebracht door Borgerhoff & Lamberigts. De combinatie van de beelden van fotograaf Kris Dewitte en de persoonlijke teksten en ervaringen van regisseur Gilles Coulier geven een unieke blik achter de schermen van deze prachtige film. 

'Cargo' opent op 8 september het Filmfestival van Oostende, en is vanaf 13 september te zien in de Belgische zalen. Het is het ruwe verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond. De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean), Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William).  Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout(Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Achter de camera stond David WilliamsonTom Denoyette stond in voor de montage. 

'Cargo' is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor productiehuis De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal Pictures, het Franse Chevaldeuxtrois en zender Eén. Het project kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz.  Met ook de steun van stad Oostende, het Nederlands Filmfonds, Telenet, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter van de Belgische Overheid, de Marine en TorinoFilmLab.  Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film vanaf 13 september in de Belgische bioscopen - Dutch Film Works (DFW) staat in voor de release in Nederland. 

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact