Dit zijn de winnaars van The Student Pitch 2021

Filmfestival Oostende zet jaarlijk in op de toekomst van de Vlaamse filmindustrie, de jonge makers. Op vrijdag 3 september 2021 organiseerde FFO voor de negende keer The Student Pitch in samenwerking met Sabam for Culture. Normaal gezien zou deze pitch plaatsvinden tijdens onze eerste wintereditie in januari, maar door de sluiting van de bioscopen, besloot FFO de Student Pitch te organiseren tijdens de FFO Nights.

Sabam for culture presents The Student Pitch
Sabam for culture presents The Student Pitch

Negen Vlaamse filmstudenten kregen de kans om hun bachelor- of masterproject voor te stellen aan een professionele vakjury. De jury bestond uit voorzitter Wim Vanseveren, scenarist Chingiz Karibekov (Da Yie, Boi) & animatie-scenarist/regisseur Laura Vandewynckel (Het Paradijs en Pharmakos). De vakjury velt een oordeel op basis van voorgaand werk en de pitch zelf.

De vakjury verkoos Özge Akarsu, Jaspers Kristien, Cato Catteeuw, Simon van der Zande en Paola Cubillos als winnaars, maar spraken ook veel lof uit over de andere deelnemers Robin De Cock, Bas Van Hoeck, Lenny Somers, Pol De Plecker en Ramy Moharam Fouad.

"Het is voor jonge makers zo spannend om voor de eerste keer hun vaak nog prille project te presenteren. Ondanks de trillende benen en de klamme handen brachten zij kwalitatief hoogstaande en prikkelende pitches. Negen heldere en straffe concepten passeerden de revue. Geen sinecure dus om vijf van deze beloftevolle makers met prijzen te honoreren. Wij hebben gekozen voor robuuste concepten waarvan de maker vormelijk of inhoudelijk een risico durft te nemen."

Sabam for Culture bekroont vijf projecten met een productiepremie van €1.000. Camalot schenkt drie winnaars ​ een bon t.w.v. €4.000 voor het huren van audiovisueel materiaal. Flow biedt één van de projecten een postproductiepakket aan voor de afwerking van de kortfilm in kwestie.

Filmfestival Oostende

Pers, Filmfestival Oostende

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact