Dit zijn de winnaars van De Jamies!

Acid, Flo Windey, Kastiop en Bockie De Repper bij de winnaars van De Jamies, de eerste Vlaamse online video awards

Vanavond werden in het Kursaal van Oostende 'De Jamies' uitgereikt, de eerste editie van de Vlaamse awards voor online videomakers. Onder andere YouTube-fenomeen Acid, Slimste Mens-revelatie Bockie De Repper, Flo Windey en de betreurde Kastiop vielen in de prijzen. Ook wtFOCK, Average Rob en Hakim Chatar mogen een award in hun prijzenkast zetten. De Jamies, genoemd naar kunstenaar James Ensor en een initiatief van Filmfestival Oostende in samenwerking met creatief agency Hurae, werden uitgereikt tijdens een liveshow in Kursaal Oostende, die online te volgen was via VRT NU en YouTube.

Er werd maar liefst 22.000 keer gestemd op de 84 genomineerden. De jury, onder leiding van juryvoorzitter en creatief directeur Hannes Coudenys, mocht een award overhandigen aan deze 9 winnaars:

Tijdens de show, gepresenteerd door comedian en actrice Soe Nsuki met sidekick Sander Gillis (MNM), kondigde de organisatie aan dat de Jamie voor 'Beste Gamestreamer' vanaf nu de 'Kastiop Award' zal heten, als eerbetoon aan de betreurde streamer Kastiop. Vlaams minister van Jeugd & Media Benjamin Dalle trok voor de uitreiking van de award voor ‘Beste content creator van het jaar’ naar de woonplaats van Nathan Vandergunst (beter bekend als ‘Acid’). Het prijzenfeest werd afgesloten met een online feestje met 'Omdat het kan Soundsystem' die ook tijdens de show voor muzikale intermezzo’s zorgde.De Jamies werden uitgereikt tijdens het Award Weekend van Filmfestival Oostende. Morgen om 22u10 wordt nog meer talent gehuldigd tijdens de Ensors, de awards voor de Vlaamse film- en televisiesector. De volgende editie van De Jamies zal plaatsvinden op vrijdag 28 januari 2022

Hannes Coudenys - creatief directeur & juryvoorzitter van De Jamies:

"Hoewel ik weet dat we De Jamies in een leeg Kursaal Oostende hebben uitgereikt, toch voelde het in mijn hoofd alsof het nokvol zat. Zeker wanneer ik zie hoe hard De Jamies leeft bij de online community én media. Ik wil Filmfestival Oostende bedanken voor de fijne samenwerking en kijk al uit naar deze jaarlijkse traditie."

Peter Craeymeersch - festivaldirecteur Filmfestival Oostende:

Met de organisatie van De Jamies naast De Ensors bereiken we nu het complete creatieve audiovisuele veld. Als festival is het onze taak om de nieuwste ontwikkelingen op de radar van het publiek te brengen. We doen dat al sinds ons ontstaan in 2007 waar we toen reeds startten met een uitgebreid programma aan tv-series. We weten allemaal dat online content veel toekomst heeft. De eerste editie van de Jamies heeft alvast haar publiek bereikt. Er werd massaal ingezonden en gestemd. Het is een ontwikkeling die we verder willen volgen en die de basis vormt van een stevig huwelijk tussen FFO en De Jamies.

BEELDMATERIAAL

VIDEO

  1. De volledige show kan je herbekijken via het YouTube-kanaal van De Jamies.
  2. De hoogtepunten van de awardshow kan u hier bekijken. (De beelden worden vrijdagavond na de uitzending ASAP aangevuld.) > Credits: © 2021 Hurae

FOTO'S

  1. Beeldmateriaal (logo's, grafiek) van De Jamies kan u hier vinden. > Credits: © Hurae
  2. Foto's van de awardshow, portretten van de presentatoren en juryleden kan u hier terugvinden. > Credits: © Nick Decombel / De Jamies
  3. Foto's van de winnaars/ top 3 per categorie kan u hier vinden. Voor interviews of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

DE JAMIES 2020: RESULTATEN

Dit is een overzicht van de top 3 per categorie. De overige genomineerden worden steeds in alfabetische volgorde weergegeven.

Publieksprijs: Beste online creator van het jaar

Beste Vlog

Beste Online Comedy

Beste Lifestyle

Beste Gamestreamer

Beste Dans & Muziek

Beste TikTok

Beste Explainer

Beste Instagram

Beste online fictie

De jury bestond uit Hannes Coudenys (juryvoorzitter en creatief directeur De Jamies), MNM-DJ Laura Govaerts (Vlog), actrice-presentatrice-zangeres Nora Gharib (Dans & Muziek), fashion blogger Paulien Riemis (Lifestyle), creative en MAS Artist in residence Karen François (Comedy), creatief duo Noortje Palmers en Jasper Declercq (Instagram), journalist Sam Feys (Explainers), gamersduo/Stubru William Boeva en Eva Mundorff (Gamestreaming), Tagmag-oprichter Simon Smetryns (TikTok) en cinefiel Eline Van Hooydonck (Fictie).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact