Dit zijn de juryleden van de Jamies!

Nora Gharib, Laura Govaerts, William Boeva, Paulien Riemis en vele anderen beoordelen voor het eerst online contentmakers. Nomineren kan nog tot vrijdag 11/12.

2020 heeft maar dan ooit de waarde van online video’s bewezen. De Jamies wil straffe Vlaamse online content op sociale media zoals YouTube, TikTok, Instagram en Twitch dan ook de erkenning geven die het verdient. Op vrijdag 22 januari 2021 maakt comedian Soe Nsuki de winnaars bekend tijdens een live-event dat via YouTube en andere kanalen kan worden gevolgd. De Jamies zijn een initiatief van Filmfestival Oostende en creatief bureau Hurae.

DE JURY

Bij een awardshow hoort een jury. Voorgezeten door creatief directeur Hannes Coudenys zal het team van juryleden - zelf experten in hun categorie - de grootste talenten uit de ingezonden namen kiezen.

MNM-presentatrice Laura Govaerts jureert YouTubers in de categorie Vlog. Zangeres, actrice en presentatrice Nora Gharib zoek de beste danser of muzikant in de categorie Dans & Muziek. Voor Lifestyle gaat fashion blogger Paulien Riemis op zoek naar wie de beste video’s over mode, deco en make-up maakt. Creative Karen François (bekend van ‘Ik wil naar huis’ en artist in residence van MAS Museum aan de Stroom) bekroont dan weer naar de beste maker van grappige online video’s, terwijl creatief duo Noortje Palmers en Jasper Declercq (Fotografe, Taboob en Vlaamse vlaggen) een oordeel velt over makers op Instagram.

Daarnaast kiest journalist Sam Feys er de online documentairemaker uit en jureren gamersduo William Boeva en Eva Mundorff (StuBru Gamelab) de categorie Gamestreaming. TikTokmakers worden dan weer beoordeeld door TAGMAG-oprichter Simon Smetryns. Ten slotte nestelt cinefiel Eline Van Hooydonck zich in de zetel, op zoek naar de beste Vlaamse online fictie.

PUBLIEKSPRIJS: CONTENT CREATOR VAN HET JAAR

Het online publiek zal ook de content creator van het jaar kiezen. Voor deze overkoepelende prijs komen alle content creators in aanmerking die reeds in de top 10 van de verschillende categorieën werden gestemd. Iedere creator kan slechts één keer vermeld staan in deze lijst.

NOMINEER NU HET NOG KAN

Iedereen kan nog tot vrijdag 11 december zijn of haar favoriete online videomaker van het jaar nomineren op www.dejamies.be. Meer dan 4000 mensen deden dat al.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact