Daar zijn de Jamies weer: nomineer jouw favoriete Vlaamse online videomaker van het moment

Ze zijn terug: De Jamies. De Vlaamse online video awards gaan voor de derde keer door tijdens Filmfestival Oostende op woensdag 1 februari 2023. Vanaf vandaag kan iedereen hun favoriete online videomaker van het afgelopen jaar nomineren om kans te maken op een award.

Op De Jamies worden de beste online videomakers van het moment gevierd. Dat zijn de Vlaamse creatievelingen die ontzettend goeie videocontent maken op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram in uiteenlopende genres en stijlen voor een even diverse groep van kijkers. Het internet barst van het talent en De Jamies geeft die content creators de erkenning die ze verdienen.

“Ik kijk ernaar uit om opnieuw de creators samen te mogen brengen”, vertelt creatief directeur Hannes Coudenys over De Jamies. “Op de vorige editie heb ik vriendschappen zien ontstaan die zich vertaalden in creatieve samenwerkingen en dat is fantastisch.”

De Jamies vernieuwen

Na een online awardshow te midden van de coronacrisis en een fysieke show in het prille post-corona tijdperk, reiken De Jamies voor de derde keer awards uit op woensdag 1 februari in CC De Grote Post. In dit prachtig gerestaureerde en bruisende cultuurhuis worden de genomineerden, juryleden en gasten ontvangen voor een spetterende awardshow die te volgen zal zijn via VRT MAX en YouTube.

Tijdens de gala-avond bekronen De Jamies maar liefst 13 videomakers in de categorieën: Vlog, Fictie, Lifestyle, Dans & Muziek, Comedy, Explainer, de Kastiop Award voor gamestreaming (n.v.d.r. hiermee eren De Jamies gamestreamer Kastiop die in 2020 het leven liet), Videograaf en Opkomend talent. Nieuw dit jaar zijn: Organisatie of bedrijf, Sociaalste creator, Quarter life achievement en Nimcel (niche internet micro celebrity)). “Dat zijn makers die heel veel volgers hebben op bijvoorbeeld TikTok, maar niet binnen een specifiek genre vallen en niet bekend zijn in de mainstream media”, legt Hannes uit.

Daarbovenop stemt het publiek samen op De beste content creator van het jaar en De beste video van het jaar. De beide publieksprijzen werden vorig jaar in ontvangst genomen door YouTuber Acid.

De categorieën Video van het jaar en Content creator van het jaar worden volledig door het publiek gekozen en de categorieën Organisatie of bedrijf, Opkomend talent, Videograaf en Sociaalste creator worden volledig door de jury gekozen. Voor de andere categorieën zal de vakjury zich samen met het publiek buigen over de winnaars, beide groepen hebben elk 50% inzeg in het stemproces. Vincent Schroeven (creatief directeur van Hurae) zit deze jury van experten in online media voor. 

Word zelf de beste content creator met De Jamies Tutorials

Niet onbelangrijk: naar aanloop van De Jamies kunnen opkomende talenten en bedrijven zelf de kneepjes van het online mediavak leren in workshops en lezingen gegeven door experten. De Jamies Tutorials gaan door op dinsdagnamiddag 31 januari voor organisaties en woensdagnamiddag 1 februari voor jonge creatievelingen. De ticketverkoop van De Jamies Tutorials start eind oktober.

Bepaal zelf de genomineerden

Vanaf maandag 17 oktober tot en met zondag 6 november kan iedereen hun favoriete Vlaamse online videomaker van 2022 insturen op https://www.dejamies.be/#nomineren.

Op woensdag 1 december begint het echt spannend te worden want dan opent het stemformulier. Daarmee kan het publiek stemmen op 10 genomineerden per categorie, verkozen door de vakjury uit alle ingestuurde namen. Stemmen kan tot en met zondag 25 december, waarna de winnaars in elke categorie bekendgemaakt worden op woensdag 1 februari 2023 in CC De Grote Post en live op YouTube en VRT MAX.

In een notendop

 • De Jamies awardshow voor Vlaamse online contentmakers tijdens het Filmfestival van Oostende
 • Wanneer:
  • Dinsdag 31 januari 2023: 
   • een namiddag masterclasses onder de naam De Jamies Tutorials voor business
  • Woensdag 1 februari 2023: 
   • een namiddag masterclasses onder de naam De Jamies Tutorials voor creators
   • galashow met uitreiking van De Jamies
 • Waar: CC De Grote Post in Oostende en online op YouTube en VRT MAX
 • Hoe:
  • Iedereen kan hun favoriete videomaker insturen tot en met zondag 6 november via www.dejamies.be 
  • Het stemmen op de lijst van 10 genomineerden per categorie loopt van maandag 28 november tot en met zondag 25 december

De Jamies zijn een samenwerking van Filmfestival Oostende met Hurae. Filmfestival Oostende vindt plaats van vrijdag 27 januari tot en met zaterdag 4 februari 2023

Persmateriaal: logo’s, foto’s… via deze link

Foto’s CC De Grote Post: © Nick Decombel - Foto’s winnaars 2022: © Pieter Slembrouck

Vragen of samenwerken? [email protected]


#FFO #FFO23 @filmfestivaloostende

www.filmfestivaloostende.be

Volg Filmfestival Oostende op Instagram - Facebook - Twitter - YouTube - TikTok

Onze partners
Onze partners

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact