Cinema Storck brengt nog tot eind juni de beste arthouse films naar Oostende

Ken je Cinema Storck al? Filmfestival Oostende ging in oktober vorig jaar van start met dit initiatief, waarbij je vijf dagen per week in Kinepolis Oostende terecht kan voor de beste auteurscinema van het moment. En met succes, want op uitdrukkelijke vraag van het enthousiaste publiek en gezien de stijgende bezoekersaantallen loopt Cinema Storck nu verder tot eind juni!

Door het verdwijnen van de stadsbioscopen was het aanbod auteurscinema in Oostende tot nu toe zeer beperkt. Met Cinema Storck - genoemd naar Oostendenaar Henri Storck, één van de grootmeesters van de documentaire - brengt Filmfestival Oostende nu de beste auteurscinema op datum van release, om in te spelen op de vraag van de cinefiele Oostendenaar, die een bredere blik op de (film)wereld wil werpen.

Cinema Storck toont zowel internationale arthouse films als Vlaamse auteursfilms en coproducties die niet in de reguliere programmatie van Kinepolis Oostende vertoond worden. Zo krijgt ook het publiek uit de regio toch de kans om deze niet te missen films dichtbij huis te zien.

Cinema Storck lokt intussen steeds meer volk. Daarom werd beslist om de programmatie tot eind juni verder te zetten. De komende weken staan alvast enkele toppers op het programma van Cinema Storck:  

  • Lady Birdhet regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. De film won won twee Golden Globes (Beste Komische Film of Musical en Beste Actrice).
  • The Rider van Chloé Zhao was de verrassing op het Filmfestival van Cannes in 2017, waar de film werd bekroond met de Art Cinema Award. Inmiddels is de film op vele internationale festivals in de prijzen gevallen en wordt de film gezien als één van de belangrijkste ontdekkingen van dit jaar.
  • Nico, 1988 van Susanna Nicchiarelli, een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter de bekende singer-songwriter van de Velvet Underground.
  • The Third Murder van Hirokazu Kore-Eda, die verrast met een uitdagende filosofische mijmering over zin en onzin van ons strafrecht.
  • The Death of Stalin van Armando Iannucci, een briljante Britse satire over de dagen vóór de begrafenis van Stalin.
  • Lean on Pete van van Andrew Haigh, één van de mooiste films in de competitie van Venetië.

Daarnaast organiseren we ook nog deze speciale vertoningen:

Op zaterdag 21 april om 14.00 uur vertoont Cinema Storck éénmalig de ontroerende familiefilm Rosie & Moussa van Dorothée Van Den Berghe (MeisjeMy queen Karo), gebaseerd op de bekroonde boeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Deze film uit eigen land kreeg dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke cast internationale allure en won op het internationale filmfestival van Montréal de Prijs voor Beste Kinderfilm.

Diezelfde zaterdag 21 april kom je om 20.00 uur alles te weten of 't Hof van Commerce. Regisseur Kristof Michiels, aka DJ 4T4 komt er zijn mockumentary Wien is ’t Hof van Commerce voorstellen, een denderende rollercoaster vol muziek en visuele mash-ups over twee decennia ’t Hof. Als rode draad doorheen de film dezelfde geestigheid en zelfrelativering die de band al jaren typeert. Ook deze vertoning is éénmalig en dus absoluut niet te missen!

De twaalfde editie van Filmfestival Oostende vindt plaats van 7 tot en met 15 september. In de zomermaanden ligt de programmatie van Cinema Storck dan ook stil, zodat we ons volop op het festival kunnen concentreren. In oktober kan iedereen terug in Kinepolis 

Alle info en tickets vind je op www.cinemastorck.be!

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Peter Craeymeersch

Gedelegeerd bestuurder, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact