Cinema Storck biedt een brede blik op de (film)wereld!

Filmfestival Oostende brengt ook in 2018 arthouse films naar Oostende.

In oktober ging Filmfestival Oostende van start met een gloednieuw arthouse project: vijf dagen per week kun je in Kinepolis Oostende terecht voor de beste auteurscinema. Het arthouse project kreeg de naam Cinema Storck, als eerbetoon aan Oostendenaar Henri Storck, één van de grootmeesters van de documentaire. 

Door het verdwijnen van de stadsbioscopen was het aanbod auteurscinema in Oostende - op het aanbod van Filmclub 62 na - tot nu toe zeer beperkt. Met Cinema Storck brengt Filmfestival Oostende nu de beste auteurscinema op datum van release, om in te spelen op de vraag van de cinefiele Oostendenaar, die een bredere blik op de (film)wereld wil werpen.

Cinema Storck lokt intussen steeds meer volk.

“Bij de start lokten we toch al zo’n honderd bezoekers per week, en dat worden er steeds meer”, vertelt festivaldirecteur Peter Craeymeersch. “Het concept moet uiteraard nog groeien maar heeft alles om te slagen. Filmfans moeten dankzij Cinema Storck niet langer naar pakweg Gent of Brugge om hun favoriete film te zien.”

In januari staan alvast enkele toppers op het programma van Cinema Storck:  

  • Met het adembenemende “Wonderstruck” tekent Todd Haynes (Carol, Far From Heaven) voor zijn meest ambitieuze film tot op heden. Op virtuoze wijze brengt hij je terug naar de magie van de kindertijd. De film werd genomineerd voor de Gouden Palm in 2017.

  • Beauty and the Dogs” van Kaouther Ben Hania volgt een jonge Tunesische vrouw tijdens een lange nacht, waarin ze moet vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem. De film werd in 5 categorieën genomineerd binnen “Un Certain Regard” in Cannes.  

  • Tueurs” een stijlvolle actiethriller uit Wallonië, geregisseerd door Jean-François Hensgens en ex-gangster François Troukens, gebaseerd op het verhaal van de Bende van Nijvel.

  • Earth, One Amazing Day”is het langverwachte vervolg op de geprezen BBC-documentaire Earth uit 2007. De BBC neemt je gedurende één dag mee op een onvergetelijke reis over onze planeet en brengt bijzondere dieren op een unieke manier in beeld.

  • El Presidente”van de de Argentijnse cineast Santiago Mitre over een topbijeenkomst van alle Latijns-Amerikaanse staatshoofden. Ook deze film werd genomineerd binnen “Un Certain Regard” in Cannes.

  • The Florida Project” van Sean Baker met o.m. Willem Dafoe, die hiervoor genomineerd werd voor een Golden Globe.

  • On Body and Soul”, een ontroerend meesterwerk van Ildiko Enyedi en winnaar van de Gouden Beer in Berlijn.

  • "L'insulte" van Ziad Doueiri sleepte reeds heel wat prijzen in de wacht, waaronder die voor Beste Acteur op het Filmfestival van Venetië en de prijs voor beste scenario op de Rencontres Cinématographiques in Cannes en staat tevens op de short list voor de Oscars in 2018. 

Daarnaast organiseren we ook nog deze speciale vertoningen:

Op donderdag 11 januari tonen FFO en Filmclub 62 “Façades”, in aanwezigheid van de regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Dit intrigerende drama, met Natali Broods en Johan Leysen in de hoofdrol, volgt de veertigjarige Alex die intrekt bij haar dementerende vader nadat haar moeder hem liet stikken....

Op vrijdag 12 januari is het dan de beurt aan regisseur Kristof Hoornaert, die zijn nieuwe film “Resurrection” komt voorstellen.

Op dinsdag 23 januari is er “Oude Liefde” een film van Nicole van Kilsdonk met Gene Bervoets in de hoofdrol. Deze vertoning wordt georganiseerd in samenwerking met Kiwanis Oostende, ten voordele van OKIDOO, een project rond coaching in Oostendse scholen, met als doel een positieve emotionele ontwikkeling bij kinderen te bevorderen, met aandacht en respect voor zichzelf en anderen.

Alle info en tickets vind je op www.cinemastorck.be!

Peter Craeymeersch

Gedelegeerd bestuurder, Filmfestival Oostende

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact