Skip to Content
Box Office Award voor vierde F.C. De Kampioenen film: Viva Boma!

Box Office Award voor vierde F.C. De Kampioenen film: Viva Boma!

F.C. De Kampioenen: Viva Boma!, geregisseerd door Jan Verheyen, wint de Box Office Award in dit atypisch jaar voor de cinema-industrie. De vierde langspeelfilm, gebaseerd op de populaire televisieserie F.C. De Kampioenen, ging op 10 december 2019 in première. Dankzij het extra lange Ensor jaar (september 2019 - december 2020) kon de film de corona-pandemie nog even ontlopen. Schijnbaar dus een pyrrusoverwinning, maar niets is minder waar. Runner-ups Nachtwacht: Het Duistere Hart en Bigfoot Family volgden op kousenvoeten. In een jaar waarin de cinema’s nauwelijks open waren was het voor de Ensors des te belangrijker om de bioscoopsector in de kijker te zetten. Nu is het hoopvol uitkijken naar een heropstart in 2021, met leuke familiefilms en volle zalen.

F.C. De Kampioenen: Viva Boma! volgt Niet Schieten van Stijn Coninx op, die vorig jaar de Box Office Award ontving. De vierde Kampioenenfilm werd gerealiseerd in samenwerking met de Aalsterse carnavalsvereniging AKV De Lodderoeigen. Zij mochten in overleg met het productieteam van Verheyen de kostuums en attributen mee ontwerpen. Viva Boma! is de laatste productie met Johny Voners, beter bekend als Xavier Waterslaeghers, die enkele maanden na de première overleed. 

Regisseur Jan Verheyen werd door Michaël Pas verrast met de Ensor toen hij te gast was in de Cinema Canvas studio. Zijn laatste film Red Sandra, die hij samen met zijn vrouw Lien Willaert realiseerde, zal later dit najaar tijdens één van de FFO Nights in première gaan.

BOX_OFFICE_AWARD fragment_box_office_20210122162959_0_browse.mp4 - 16 MB

Vandaag komt de laatste aflevering van Cinema Canvas online met regisseurs Jan Verheyen, Lien Willaert, Eva Cools en kersvers VAF-intendant Koen Van Bockstal. De vijfdelige reeks blijft nog een hele poos beschikbaar op VRT NU.

Morgenavond is het Gala van de Ensors te volgen op Canvas om 22u10.

Story image
Filmfestival Oostende Pers, Filmfestival Oostende

 

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van De Ensors, de Vlaamse filmprijzen. Vanaf 2021 vinden voor het eerst de uitreiking van De Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 


Filmfestival Oostende
Koningin Astridlaan 12
p/a Monacoplein 2
8400 Oostende