Belgische avant-premières en Oscarwinnaars vervolledigen het programma van de eerste FFO Night

We hebben er zeven maanden op moeten wachten, maar het eerste cinema-event van Filmfestival Oostende kan eindelijk van start gaan. Op 19 juni wordt de eerste FFO Night realiteit. Een simultane avant-première van Mijn vader is een saucisse (de debuutfilm van Anouk Fortunier) in heel Vlaanderen, live vanuit Kinepolis Oostende. De Oostendse filmliefhebbers worden daarenboven verwend met een dagvullend filmprogramma met o.a. de avant-première van Music Hole en Dark Rider en enkele Oscarwinnaars. Tickets voor alle vertoningen zijn vanaf nu te verkrijgen.

Mijn vader is een saucisse als headliner in heel Vlaanderen

Met FFO Nights willen we in de eerste plaats Vlaamse filmmakers, distributeurs en bioscopen ondersteunen bij de heropstart. Vandaar de keuze voor de ontspannende familiefilm ‘Mijn vader is een saucisse’. Zowel de film als de voorafgaande festiviteiten zullen live te volgen zijn in alle Kinepolis complexen* in Vlaanderen en Brussel en tal van onafhankelijke cinema’s** zoals Lumière Brugge, Lumière Antwerpen, Ciné-Aalst, The Roxy Theatre, Studio Geel, Studio Rubens, Cinema Zed, Euroscoop,... Op deze manier is het mogelijk om je favoriete bioscoop rechtstreeks te ondersteunen.” ​ - Peter Craeymeersch, Directeur Filmfestival Oostende

Ook filmaanbod exclusief in Kinepolis Oostende

Filmfestival Oostende maakt met de FFO Night op 19 juni van de heropening van de bioscopen een feest met een exclusief aanbod van Belgische avant-premières, Oscarwinnende films en een Vlaamse kortfilmcompetitie. In drie zalen van Kinepolis Oostende kunnen filmliefhebbers de hele dag hun cinema-hart terug ophalen.

Op het programma staan onder andere de avant-première van Music Hole. ​ Een absurde komedie waarin Wim Willaert, Tom Audenaert en Marijke Pinoy de show stelen, geregisseerd door ​ Gaëtan Lekens & David Mutzenmacher. ​ Er is Dark Rider, de nieuwe documentaire van Eva Küpper waarin ze een sfeervol portret van de Australiër Ben Felten die de snelste blinde motorrijder ter wereld wil worden. ​ Eva won als co-auteur met haar vorige documentaire Before the last curtain falls al een Ensor. ​

Tom Audenaert in 'Music Hole'
Tom Audenaert in 'Music Hole'

Ook veel Oscarwinnende films staan geprogrammeerd, zoals Sound Of Metal (Darius Marder), Minari (Lee Isaac Chung) & Promising Young Woman (Emerald Fennell).

Riz Ahmed in 'Sound of Metal'
Riz Ahmed in 'Sound of Metal'

We programmeren ook een exclusieve bioscoopvertoning van Charlatan (de Arno-biopic van Dominique Deruddere). Tickets zullen hiervoor binnenkort te winnen zijn via canvas.be/doemee.

Bovendien wordt de traditionele kortfilmcompetitie, die normaliter in januari had moeten plaatsvinden, één van de highlights. Er staat telkens één van de geselecteerde korte films geprogrammeerd in het voorprogramma van de langspeelfilms doorheen deze FFO Night op 19 juni. 

Filmfestival Oostende zal een strenge toepassing van het Covid-veiligheidsprotocol hanteren, waardoor je in alle rust opnieuw kan genieten van het grote doek. Het protocol zorgt wel voor een beperkter aantal tickets, dus wees er snel bij.

Tickets voor de vertoningen in Oostende zijn te koop op filmfestivaloostende.be. Tickets voor Mijn vader is een saucisse zijn rechtstreeks te koop bij de deelnemende bioscopen.

*Kinepolis Oostende, Kortrijk, Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt

**Ciné-Aalst (Aalst), The Roxy Theatre (Koersel-Beringen), Studio (Geel), Studio Rubens (Zwijndrecht), Lumière (Antwerpen), Lumière (Brugge), Cinema ZED (Leuven), Euroscoop (Genk e.a.), ... (wordt nog aangevuld)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact