Belgisch talent etaleert internationale klasse tijdens Filmfestival Oostende

Au nom de la terre, The Room, The Hummingbird Project en Retrospekt op FFO19

De laatste jaren staat er alsmaar meer Belgisch talent op de set in het buitenland, en dit zowel voor als achter de schermen. Filmfestival Oostende ondersteunt al jaren talent van eigen bodem en pakt dan ook graag uit met deze sterke buitenlandse films die bulken van het Belgische talent: 

In de Franse productie AU NOM DE LA TERRE staat Veerle Baetens aan de zijde van Guillaume Canet. In de Frans-Belgische film THE ROOM vertolkt Kevin Janssens de partner van Olga Kurlyenko. Johan Heldenbergh steelt de show in THE HUMMINGBIRD PROJECT en de Belgsiche actrice Circé Lethem neemt de hoofdrol in RETROSPEKT voor haar rekening .

FFO maakt haar volledig programma op 19 augustus bekend, maar kan nu alvast een tipje van de sluier oplichten met deze vier interessante films waarin Vlaams talent het mooie weer maakt. 

AU NOM DE LA TERRE 

Deze krachtige Franse familiekroniek speelt zich af in het landbouwmilieu. Veerle Baetens en Guillaume Canet worden geregisseerd door Edouard Bergeon, die met deze film zijn persoonlijke familieverhaal wilde vertellen. AU NOM DE LA TERRE gaat over een 38-jarige veehouder, die diep in de schulden zit, ook al werkt hij 15u per dag en neemt hij nooit een dag vakantie. De film schetst op een heel intieme manier de evolutie van de landbouwwereld doorheen de voorbije 40 jaar.

Actrice Veerle Baetens is ondertussen al enkele jaren een veelgevraagd figuur in Frankrijk. Ze mocht eerder al samenwerken met Emma Luchini en Dominik Moll, vertolkte de hoofdrol in de mini-serie Au délà - des murs voor ARTE en was eerder dit jaar te zien in het Frans-Belgische drama DUELLES. Baetens blijft ook actief in België. Zo draait ze momenteel de film ROOKIE van Lieven Van Baelen. Vorig jaar won Veerle Baetens de Ensor voor Beste Actrice voor haar rol in Tabula Rasa. Op 9 oktober komt AU NOM DE LA TERRE ook uit in de bioscoop (O'Brother).

AU NOM DE LA TERRE: Avant-première op zondag 8 september om 19u30 in aanwezigheid van Veerle Baetens.

THE ROOM

Kevin Janssens speelt de geliefde van de Frans-Oekraïense actrice Olga Kurylenko. Het koppel ruilt hun NYC-flatje in voor een authentiek huis in New Hampshire, waar ze een bijzondere kamer ontdekken die hen alles geeft wat ze durven wensen. Maar wanneer ze op een dag om een kind vragen, dreigen hun dromen al snel in een nachtmerrie te veranderen.THE ROOM werd geregisseerd door de Zwitser Christian Volckman.

Ook voor Kevin Janssens komen er alsmaar meer internationale aanbiedingen. Zo speelde hij vorig jaar nog samen met Jean-Claude Van Damme in LUKAS, vertolkte hij de hoofdrol in de Franse culthorror film REVENGE en zal hij binnenkort te zien zijn in de Frans-Canadese Western SAVAGE STATE. De film THE ROOM won onlangs ook de prijs voor Beste Film op het BIFAN, het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea. Binnenkort is Kevin Janssens te zien in het donkere familiedrama De Patrick van Tim Mielants. THE ROOM zal in november uitkomen in de bioscoop (O'Brother).

THE ROOM: Avant premère op maandag 9 september om 20u in aanwezigheid van Kevin Janssens.

THE HUMMINGBIRD PROJECT

De Canadese regisseur-scenarist Kim Nguyen wist een topcast te verzamelen voor zijn nieuwste film. Deze thriller/tragikomedie steekt de draak met onze snelle consumptiemaatschappij. Twee Wallstreet-geeks bedenken een krankzinnig plan om informatie een miliseconde sneller te ontvangen om een handelsvoordeel te creëren. Johan Heldenbergh speelt een mooie bijrol naast onder meer Salma Hayek, Jesse Eisenberg en Alexander Skarsgård.

Deze Canadees-Belgisch-Brits-Amerikaanse coproductie van Item 7 & Belga Productions, met HanWay Films & Automatik komt vanaf 11 september in de Belgische Bioscopen (Belga Films).

THE HUMMINGBIRD PROJECT: Avant-première op zondag 8 september om 14u00.

RETROSPEKT

In deze Nederlandse - Belgische film draait alles rond de topprestatie van de Belgische actrice Circé Lethem die de getraumatiseerde Mette speelt. Ze bevindt zich in de slotfase van haar revalidatie, nadat ze getuige was van een uit de hand gelopen ruzie waarbij een bewaker neergeschoten werd. Een intelligente psychologische studie waarin desoriëntatie en angst langzaam toenemen. De tweede film van Esther Rots voelt als een achteruittikkende tijdbom en werd al vertoond in op internationale filmfestivals in Berlijn en Toronto.

RETROPSPEKT: Avant-première op  zaterdag 7 september om 17u. 

Al deze vertoningen vinden plaats in Kinepolis Oostende tijdens de 13e editie van Filmfestival Oostende. Festivalpassen waarmee u naar alle reguliere vertoningen kunt tijdens FFO19 zijn nu reeds te koop. 

Info en tickets op www.filmfestivaloostende.be

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact