Al 3300 mensen voor openingsfilm ‘Cargo’ op Filmfestival Oostende!

De ticketverkoop van de openingsfilm Cargo loopt als een trein. Tien dagen voor de eigenlijke start van Filmfestival Oostende zijn alle zalen voor de openingsfilm uitverkocht. Op vrijdag 8 septemer zullen meer dan 3.300 mensen de debuutfilm van Gilles Coulier in wereldpremière kunnen zien. De film zal zowel vertoond worden in Kinepolis Oostende als in Kursaal OostendeNooit eerder mocht Filmfestival Oostende zoveel mensen verwelkomen op het openingsgala voor dezelfde film. Ook de verkoop van de tickets voor de andere films en de festivalpas gaat in stijgende lijn, maar daar zijn wél nog tickets voor te koop.

Het pakkende drama van West-Vlaming Gilles Coulier over een vissersfamilie op de rand van de afgrond, was dé uitgelezen film om deze elfde editie van Filmfestival Oostende te openen. Niet alleen is regisseur  Coulier al jaren een trouwe vriend van het festival maar ook de cast, met o.m. Sam Louwyck, Sebastien Dewaele en Wim Willaert, is op en top West-Vlaams en de film is helemaal in Oostende gedraaid. Dat er interesse zou zijn in de film, was dan ook te  verwachten, maar dat alle zalen nog tien dagen voor het festival zouden uitverkocht zijn, is een onverhoopt succes. Dit is alvast een uitstekende start van het festival!

De film zal vertoond worden in Kinepolis Oostende én in Kursaal Oostende. De hele cast komt na de vertoning in alle zalen langs en nadien volgt een feestelijke receptie.

Wil je de film toch nog zien, dan kun je op maandag 11/09 nog terecht voor een vertoning om 22.30 uur en op woensdag 13 september komt Cargo ook effectief uit in de bioscoop.

Vanaf zaterdag 9 september start Filmfestival Oostende voor een week vol langverwachte avant-premières, 2 internationale competities, series, kortfilms, documentaires, een talkshow en nog veel meer. Het festival wordt afgesloten op vrijdag 15/09 met de Vlaamse film ‘Alleen Eline'. Op zaterdag 16 september volgt traditiegetrouw de uitreiking van de Ensors in Kursaal Oostende.

Voor 30 euro kan je bovendien alle films zien met de democratische festivalpas.

 

 

Gudrun Burie

Public Relations, Filmfestival Oostende

Lieselotte Olders

Communicatie, Filmfestival Oostende

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact