Nick Decombel.jpeg
Delen:

Acid, Lilqra, Average Rob en Supercontent vallen in de prijzen op de tweede editie van De Jamies

Op woensdagavond 9 maart werden in De Grote Post van Oostende De Jamies uitgereikt, de awards voor Vlaamse online videomakers die dit jaar zijn tweede editie vierde. Onder meer YouTubers Average Rob en Supercontent, TikTokfenomeen Lilqra, wetenschapsman Martijn Peters en Dansstudio Sarah sleepten prijzen in de wacht. Acid werd bovendien verkozen tot de beste content creator van het jaar én ging aan de haal met het beeldje voor de beste video van het jaar met zijn videoclip Go, Acid!.

Oostende werd voor een avond het middelpunt van de Vlaamse internetgemeenschap waar content creators, online BV’s, opkomend talent én hun fans samenkwamen voor de galashow. Na een passage op de rode loper konden zij genieten van de awarduitreiking gepresenteerd door Laura Govaerts en Kawtar Ehlalouch. Voor het uitreiken van de beeldjes (in de vorm van een gouden duim) werden de presentatoren vergezeld door onder meer acteurs Nora Dari en Nicolas Caeyers, de beruchte Memes van ‘t Stad en Miss België Kedist Deltour. Een afterparty met de muziek van Omdat het kan Soundsystem maakte het prijzenfeest compleet. Hij zorgde ook voor de muziek tijdens de show.De Jamies, genoemd naar kunstenaar James Ensor, zijn een initiatief van Filmfestival Oostende in samenwerking met creatief agency Hurae. De uitreiking zorgde opnieuw voor een van de hoogtepunten tijdens Filmfestival Oostende. De memorabele liveshow vanuit De Grote Post in Oostende was ook te volgen via VRT NU en YouTube.

14 AWARDS

De vakjury selecteerde uit bijna 5.000 inzendingen de genomineerden per categorie waarop het publiek kon stemmen. Met bijna 25.000 stemmen zijn dit de winnaars van 2021:

Hannes Coudenys - creatief directeur & juryvoorzitter van De Jamies:

Het publiek heeft opnieuw massaal gestemd en het was duidelijk dat het vaak een spannende keuze was. Ik ben heel blij met de winnaars en hoop dat we ze net als vorig jaar dat duwtje in de rug hebben gegeven om door te breken bij een mainstream publiek. Kijk maar naar de winnaars van vorig jaar die online blijven scoren en ondertussen zelfs vaak op tv te zien zijn.

Peter Craeymeersch - festivaldirecteur Filmfestival Oostende:

Als festival is het onze taak om de nieuwste ontwikkelingen op de radar van het publiek te brengen. Met de organisatie van De Jamies naast de Ensors bereiken we nu het complete creatieve audiovisuele veld. Voor deze tweede editie waren er zeer veel inzendingen en stemmen. We weten allemaal dat online content veel toekomst heeft. Het is een ontwikkeling die we verder willen volgen en die de basis vormt van een stevig huwelijk tussen FFO en De Jamies. Nu zaterdag 12 maart wordt nog meer talent gehuldigd met de uitreiking van de Ensors, de awards voor de film- en fictiesector.

RESULTATEN

Een overzicht van de top 3 per categorie. De overige genomineerden worden steeds in alfabetische volgorde weergegeven.

Telenet publieksprijs: Beste online creator van het jaar

 1. Acid (Nathan Vandergunst)

Beste YouTube

 1. Average Rob 
 2. Acid 
 3. Samuel De Graef

Beste lifestyle

 1. WithKidsOnTheRoad
 2. Anna-Livia
 3. Veronique Leysen

Beste vlog

 1. JustJade
 2. Bunny Vlogs
 3. Ender Scholtens

Beste online comedy

 1. Supercontent
 2. Average Rob
 3. Elodie Gabias

Kastiop award: Beste gamestreamer

 1. Nessiruu 
 2. Laagvliet
 3. Onlylight

Beste Dans & muziek

 1. Dansstudio Sarah
 2. Dino Daan
 3. Camille Dhont

Beste TikTok

 1. Lilqra
 2. Jonatan Medart
 3. Timon Verbeeck

Beste TikTok business

 1. MNM
 2. Karrewiet
 3. Sporza

Beste explainer

 1. Martijn Peters
 2. Karrewiet
 3. De Koterij van Henk Rijckaert

Beste online fictie

 1. wtFOCK
 2. Panna
 3. Meisjes

Beste videograaf

 1. Milan Cools
 2. Lukas Gevaert
 3. Mike Pro

Beste opkomend talent

 1. Junior Vertongen
 2. Hanne Lemmens
 3. Gianadekat

Beste Vlaamse video

 1. 'Go, Acid!' van Acid (Nathan Vandergunst)

#DeJamies #FFO #FFO22 @filmfestivaloostende

www.filmfestivaloostende.be

Volg Filmfestival Oostende op Instagram - Facebook - Twitter - YouTube - TikTok

 
 

Tim Desmet

Pers, Filmfestival Oostende, Day One MPM

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

PRESSKIT 2022

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

www.filmfestivaloostende.be

Contact

Koningin Astridlaan 12 p/a Monacoplein 2 8400 Oostende

[email protected]