Acid, Celine & Michiel, Henk Rijckaert, Ella Leyers, Flo Windey, Bockie De Repper en Kastiop onder de genomineerden voor De Jamies

2020 heeft maar dan ooit de waarde van online video’s bewezen. De Jamies, de Vlaamse online video awards, wil de makers van straffe Vlaamse online content op sociale media zoals YouTube, TikTok, Instagram en Twitch dan ook de erkenning geven die ze verdienen.


Voor deze eerste editie kon de organisatie meteen rekenen op maar liefst 5.000 inzendingen! Binnen de 9 categorieën werden 10 inzendingen weerhouden. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen via www.dejamies.be. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 22 januari 2021 tijdens het awardweekend van Filmfestival Oostende.

Bekende namen en opkomend talent

Over de 9 categorieën werden 84 Vlaamse contentkanalen genomineerd met zeer uiteenlopende profielen. Het gaat om YouTubers, gamestreamers, TikTokkers, makers van videoreeksen en meer.

Verschillende BV’s zijn online zeer actief en dat weerspiegelt zich in de nominaties. Zo vinden we Ella Leyers, Sam Bettens en comedian Henk Rijckaert terug onder de genomineerden. Ook Bockie De Repper en internetfenomenen Acid, Celine & Michiel, Abulic en Ryan Debacker zijn genomineerd. 

Daarnaast azen ook jonge talenten zoals Flo Windey, Average Rob, Supercontent en de jongens van Kurkdroog op een beeldje. Opvallend is dat voetbalclub Club Brugge dan weer kans maakt op een prijs in de categorie Tik Tok.

Het plotse overlijden van de Hasseltse YouTuber Kacper ‘Kastiop’ Przybylski bracht heel wat teweeg bij de online community. Kastiop is genomineerd in de categorie ‘Beste gamestreamer’.

Celine Dept & Michiel Callebaut, Acid en Chuki Beats zien we dan weer terug in meerdere categorieën.

Beste vlog

Beste online comedy

Beste lifestyle

Beste gamestreamer

Beste dans & muziek

Beste TikTok

Beste explainer

Beste Instagram

Beste online fictie

Publieksprijs: Beste online creator van het jaar

Een van de genomineerde content creators, met de meeste voorkeurstemmen van het publiek, zal deze award in ontvangst mogen nemen.

Wie worden de winnaars van De Jamies?

Nog tot en met zondag 3 januari 2021 kan iedereen online stemmen op het talent in de 9 categorieën. Stemmen kan via www.dejamies.be.

De uiteindelijke winnaars worden voor 50% gekozen door de online stemmen, daarnaast is met 50% de stem van de jury ook van belang. De publieksprijs wordt voor 100% door het publiek bepaald. Er wacht de juryleden dan ook een belangrijke taak.

Hannes Coudenys (creatief directeur De Jamies) is juryvoorzitter. De jury, experts op verschillende terreinen, bestaat uit: MNM-DJ Laura Govaerts voor Vlogs, actrice-presentatrice-zangeres Nora Gharib voor Dans & Muziek, fashion blogger Paulien Riemis voor Lifestyle, creative en MAS Artist in residence Karen François voor Comedy, creatief duo Noortje Palmers en Jasper Declercq voor Instagram, journalist Sam Feys voor Explainers, gamersduo/Stubru William Boeva en Eva Mundorff voor Gamestreaming, Tagmag-oprichter Simon Smetryns voor TikTok en cinefiel Eline Van Hooydonck voor Fictie.

Online uitreiking op vrijdag 22 januari 2021

Op vrijdag 22 januari 2021 worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt tijdens een live-event vanuit het Kursaal Oostende dat via YouTube en andere online kanalen te volgen zal zijn. De Jamies zijn een initiatief van Filmfestival Oostende en creatief agency Hurae.

Stemmen doe je nu www.dejamies.be

#dejamies @dejamies 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Filmfestival Oostende

Over Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende is een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt. De wederkerende focus op Vlaamse film, de aparte insteek in het internationale aanbod, de aandacht voor cinematografische pareltjes in de LOOK!–competitie en de Belgisch-Nederlandse coproducties uit de COOP!–competitie, zorgen voor een complementair programma dat een (inter)nationale uitstraling koppelt aan een glamoureuze kijk op het filmberoep in Vlaanderen. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen en de Jamies plaats, de Vlaamse online video awards. 

Voor interviews, accreditaties of andere persgerelateerde vragen, aarzel niet om contact op te nemen!

Contact